• Vicepreședintele Kamala Harris a obținut sprijin din partea destul de multor delegați democrați pentru a deveni candidatul partidului la președinție.
  • Harris ar fi obținut sprijinul a 2 668 de delegați.
  • Biden o susține pe Harris în cursa pentru Casa Albă.
  • Echipa de campanie a lui Harris spune că a strâns 81 de milioane de dolari în primele 24 de ore.

Vicepreședintele Kamala Harris a obținut sprijin din partea destul de multor delegați democrați pentru a deveni candidatul partidului la președinție, conform unui sondaj Associated Press. Harris ar fi obținut sprijinul a 2 668 de delegați, cu mult peste 1 976, voturi necesare pentru a obține nominalizarea în primul tur de scrutin la Convenția Națională Democrată din august.

Biden o susține pe Harris în cursa pentru Casa Albă. Harris a promis să unească partidul și să-l învingă pe Donald Trump în alegerile din noiembrie.

Deși sondajul AP nu este oficial, iar delegații sunt liberi din punct de vedere tehnic să se răzgândească înainte de convenție, niciun alt candidat nu a primit voturi în numărătoarea AP, iar Harris pare să aibă o cale clară către nominalizare, scrie The Guardian.

Recomandări

CE FILME AU AVUT PREMIERA LA VENEȚIA?
PIZZA MADE BY CHATGPT
CINE DECIDE ÎN SUA
RONALDO SCRIE ISTORIE!
GAGA, PE COPERTA VOGUE
UN NOU ROL PT. MUREȘAN

Echipa de campanie a lui Harris spune că a strâns 81 de milioane de dolari în primele 24 de ore.

Aceasta a declarat că mai mult de 888 000 de „donatori de bază” au făcut donații în această perioadă.

Pentru 60% dintre aceștia, aceasta a fost „prima lor contribuție din ciclul 2024”.

Echipa a declarat că cifra de 24 de ore a fost cea mai mare a „oricărui candidat din istorie”.

De asemenea, echipa Harris a declarat că „a adăugat 43 000 de noi donatori recurenți, peste jumătate dintre aceștia înscriindu-se pentru donații săptămânale”.

Suma de 81 de milioane de dolari se adaugă la un „fond de război” existent de aproape 250 de milioane de dolari, care a fost strâns „în cadrul campaniei, al Comitetului Național Democrat și al comitetelor comune de strângere de fonduri”.

Citește și