• FBI nu identifică motivul pentru care Thomas Crooks a vrut să-l asasineze pe Donald Trump.
  • Înainte de atac, Crooks a fost la poligon, la Home Depot și a cumpărat muniție.
  • Crooks a stat 7 minute pe acoperiș.
  • Anchetatorii i-au spart telefonul dar n-au aflat multe informații.
  • Secret Service începe să informeze Congresul.
  • 5 milioane de dolari s-au strâns pentru victimele din Pennsylvania.
  • Mai mulți congresmani republicani cer demisia șefei Secret Service.

În a doua zi a Convenției – republicanii aproape că l-au ridicat în slăvi pe Donald Trump pentru că a supraviețuit tentativei de asasinat din Pennsylvania. Dar dacă la partid totul a fost bine și Trump este văzut ca un supraviețuitor, în același timp, presa americană nu se oprește din dezvăluiri. Un clip difuzat de Fox News chiar în timpul Convenției devoalează chiar haosul și panica autorităților de aplicare a legii după ce băiatul de 20 de ani a tras în fostul președinte american.

Și asta nu este totul. Fotografii ale unui telefon mobil și ale unui transmițător au fost găsite lângă cadavrul lui Thomas Crooks. Ancheta FBI este într-o situație destul de delicată. Ce a aflat până acum presa americană este că Thomas Crooks, care a pus în cap cel mai bugetat serviciu de protecție din lume, bugetul Secret Service fiind de 3,2 miliarde de dolari, ar fi plănuit să își arunce în aer mașina pentru a distrage atenția atunci când urma să îl împuște pe Donald Trump.

În mașina lui, aflată la fața locului, a fost găsită o cutie metalică cu explozibil conectată prin fire la un receptor care era în posesia lui. Acele dispozitive urmau să detoneze mașina. Avea explozibil în mașină și acasă. Se știe că a stat pe acoperiș cel puțin șapte minute înainte de a fi ucis. Singura fotografie cu el a fost făcută chiar de Secret Service, de un ofițer, în momentul în care a trecut pe lângă detectoarele metalice și i s-a părut că acționează suspect. Căutând pe telefon, el nu avea niciun fel de căutări suspecte, mesaje că intenționa să atace.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Citește și