• Aplicația de socializare TikTok, deținută de chinezi, ar urma să fie interzisă pe telefoanele și alte dispozitive utilizate de miniștrii și funcționarii publici din motive de securitate.
  • Ministrul Biroului Cabinetului, Oliver Dowden, va face o declarație în fața parlamentarilor mai târziu.
  • TikTok a negat cu tărie acuzațiile potrivit cărora ar fi transmis datele utilizatorilor către guvernul chinez.

Aplicația de socializare TikTok, deținută de chinezi, ar urma să fie interzisă pe telefoanele și alte dispozitive utilizate de miniștrii și funcționarii publici din motive de securitate.
Ministrul Biroului Cabinetului, Oliver Dowden, va face o declarație în Parlament în această după-amiază privind „securitatea dispozitivelor guvernamentale”, unde se înțelege că va confirma interdicția.

La începutul acestei săptămâni, ministrul securității, Tom Tugendhat, a declarat pentru Sky News că a cerut Centrului Național de Securitate Cibernetică (NCSC) să analizeze aplicația, deoarece este absolut esențială” pentru a menține procesele diplomatice libere și sigure” ale Regatului Unit.

TikTok a negat cu tărie acuzațiile potrivit cărora ar fi transmis datele utilizatorilor către guvernul chinez.
Guvernul a fost presat de parlamentari de rang înalt să urmeze exemplul Statelor Unite și al Comisiei Europene și să interzică aplicația.

Recomandări

CINE VA FI PREȘEDINTE?
GÂNDURILE LUI CRISTOIU
SWIFT ÎNDEAMNĂ LA VOT
GÂNDURILE LUI CRISTOIU
AI GRIJĂ DE COPIL
CE VA FACE TRUMP?

Răspunzând la remarcile domnului Tugendhat săptămâna trecută, un purtător de cuvânt al aplicației a declarat că firma ar fi dezamăgită” dacă guvernul britanic ar interzice-o. Aceasta a declarat că nu împărtășește date cu oficialii chinezi, dar legile chinezești privind serviciile de informații cer ca firmele să ajute Partidul Comunist atunci când li se solicită.

Criticii se tem că această politică ar putea expune Beijingului datele privind dispozitivele utilizate de liderii politici și de oficiali.

Aceștia au adăugat: Decizii similare în alte părți s-au bazat pe temeri deplasate și aparent determinate de geopolitica mai largă, dar rămânem angajați să lucrăm cu guvernul pentru a aborda orice preocupare”.

Comisia Europeană și mai mult de jumătate din statele americane și Congresul SUA au introdus deja o interdicție din cauza preocupărilor legate de potențialele atacuri cibernetice.