• Arabia Saudită a îndemnat toate părțile să dea dovadă de maximă reținere, avertizând asupra pericolelor unei noi escaladări.
  • Regatul a subliniat necesitatea unor soluții diplomatice și a făcut apel la comunitatea internațională să intervină în medierea între părțile implicate.
  • Loviturile au reînnoit îngrijorările cu privire la un conflict mai amplu.

Arabia Saudită a condamnat ferm recenta agresiune militară a Israelului asupra pozițiilor iraniene din provinciile Teheran, Khuzestan și Ilam, numind atacurile o „încălcare a suveranității Iranului” și o încălcare a legilor internaționale, scrie NDTV.

Atacurile israeliene, care au vizat instalații militare, au provocat pagube limitate, potrivit oficialilor iranieni, dar au sporit tensiunile în întreaga regiune. Ca răspuns la situație, Arabia Saudită a îndemnat toate părțile să dea dovadă de maximă reținere, avertizând asupra pericolelor unei noi escaladări într-o regiune deja măcinată de conflicte.

Regatul a subliniat necesitatea unor soluții diplomatice și a făcut apel la comunitatea internațională să intervină în medierea între părțile implicate. Sistemele de apărare aeriană ale Iranului au reușit să intercepteze cu succes o mare parte din agresiune, deși loviturile au reînnoit îngrijorările cu privire la un conflict mai amplu.

Recomandări

GUTERRES, RESPINS ÎN UCRAINA
ISRAELUL ATACĂ IRANUL
TRUMP O CRITICĂ PE HARRIS
TRUMP, VIZAT DE HACKERI
SINGURĂTATEA CA BOALĂ
SE SCHIMBĂ ORA

Teheranul a promis un răspuns proporțional la acțiunile israeliene, stârnind temeri cu privire la un posibil ciclu de represalii care ar putea destabiliza și mai mult regiunea.

Atacul israelian are loc în contextul în care Iranul continuă să fie un actor central în conflictele actuale din Orientul Mijlociu, inclusiv prin sprijinul acordat grupurilor palestiniene în contextul crizei din Gaza. Arabia Saudită a condamnat ferm recenta agresiune militară a Israelului asupra pozițiilor iraniene din provinciile Tehran, Khuzestan și Ilam, calificând atacurile drept o „încălcare a suveranității Iranului” și o încălcare a legilor internaționale.

Citește și