• MApN are nevoie de militari în activitate.
  • Armata României nu ia în calcul reintroducerea serviciului militar obligatoriu.
  • Cei care vor să intre în armată pot opta pentru rezerva voluntară.

Ministerul Apărării Naționale a transmis, într-un comunicat de presă, că pe rețelele de socializare este distribuită o informație falsă, conform căreia „MApN și autoritățile statului român fac în ascuns pregătiri pentru reintroducerea stagiului militar obligatoriu sau pentru mobilizarea rezerviștilor”. Ministerul Apărării precizează că a comunicat „în repetate rânduri” că nu a luat în calcul, în niciun moment, revenirea la serviciul militar obligatoriu, ci are în vedere exclusiv soluţii de recrutare a rezerviştilor pe bază de voluntariat.

Cum face față Armata României valului de demisii?

Armata României nu are destui militari. Armata nu mai este obligatorie cum a fost până în anul 2007, ci este un serviciu care durează patru luni. Tinerii care își doresc să intre în acest serviciu vor fi plătiți pentru cele patru luni, după care vor intra în rezerva operațională.

În acest moment, Ministerul Apărării Naționale ar trebui să aibă 75.000 de militari, însă încadrarea este undeva la 80% sau chiar sub 80%. Foarte mulți militari părăsesc acest domeniu. Generalul Gheorghiță spunea că anul trecut 6.000 de militari și-au dat demisia. Armata României duce lipsă atât de militari în activitate cât și de militari în rezervă.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Citește și