Armata israeliană a tras „în mod repetat” asupra sediului UNIFIL din sudul Libanului. Doi membri ai forței de menținere a păcii sunt răniți

Armata israeliană a tras „în mod repetat” asupra sediului și pozițiilor UNIFIL din sudul Libanului, rănind doi membri ai forței de menținere a păcii, afirmă ONU, anunță Al Jazeera.

UNIFIL – Forța Interimară a ONU în Liban – a declarat joi că doi dintre membrii săi de menținere a păcii au fost răniți după ce un tanc israelian „a tras cu arma” asupra unui turn de pază de la cartierul general al grupului, situat în orașul Naqoura din zona de frontieră.

Atacul asupra turnului i-a făcut pe cei doi pacificatori să cadă. „Rănile sunt din fericire, de data aceasta, fără gravitate, dar ei rămân în spital”, a precizat UNIFIL într-un comunicat.

Soldații israelieni au tras, de asemenea, asupra unei poziții ONU – denumită „1-31” – în satul Labbouneh, „lovind intrarea în buncărul în care se adăposteau pacificatorii și avariind vehicule și un sistem de comunicații”, se arată în comunicat.

Forța de menținere a păcii a raportat că a observat o dronă militară israeliană zburând în interiorul poziției ONU până la intrarea în buncăr. Miercuri, soldații israelieni au „tras în mod deliberat și au dezactivat” „camerele de monitorizare” ale poziției, a declarat aceasta.

De asemenea, armata israeliană a „tras în mod deliberat” asupra unei a doua poziții ONU – denumită 1-32A – în zona de frontieră Ras Naqoura, unde au avut loc reuniuni regulate înainte de începerea conflictului, „deteriorând iluminatul și o stație de releu”, a declarat UNIFIL.

Exit mobile version