• Armata Israelului cheamă la arme zeci de mii de rezerviști în nord.
  • Contraamiralul Hagari a avertizat că agresiunea Hezbollah din Liban va duce la război.
  • Specialiștii, cum ar fi medicii și membrii echipajelor aeriene, vor trebui să continue să servească până la 50 de ani, în loc de 49 de ani.

Armata Israelului mobilizează 6 brigăzi din rezervă, pentru 40 de zile, raportează presa locală. Este un semnal suplimentar că Israelul se pregătește pentru o acțiune militară semnificativă în această vară.

„Agresiunea crescândă a Hezbollah ne aduce în pragul a ceea ce ar putea fi o escaladare mai largă – una care ar putea avea consecințe devastatoare pentru Liban și întreaga regiune,” a declarat duminică contraamiralul Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al Armatei Israelului.

Propunerea, un „proiect de lege privind serviciul de securitate” susținut de Ministerul Apărării, solicită prelungirea pentru încă câteva luni a unei măsuri temporare de creștere a vârstei de scutire pentru serviciul militar de rezervă de la 40 la 41 de ani pentru soldați și de la 45 la 46 de ani pentru ofițeri, din cauza unui deficit de personal.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Specialiștii, cum ar fi medicii și membrii echipajelor aeriene, vor trebui să continue să servească până la 50 de ani, în loc de 49 de ani. Actuala creștere a vârstei de scutire, care a fost adoptată inițial de Knesset la sfârșitul anului trecut, va expira la sfârșitul lunii.

După ce a anulat duminică dimineața o discuție programată în cabinet cu privire la această măsură, în urma unor critici publice dure, guvernul a trimis problema la Comitetul ministerial pentru legislație. Comitetul a aprobat trimiterea legislației la Knesset, unde trebuie să treacă de trei lecturi pentru a deveni lege.

Citește și