• SUA spune că gruparea Houthi din Yemen, susținuți de Iran, au atacat două petroliere în Marea Roșie.
  • Houthi a revendicat atacul asupra Blue Lagoon I, afirmând că au fost utilizate mai multe rachete și drone, dar nu au recunoscut atacul asupra Amjad.
  • Houthi spune că acțiunile lor sunt un răspuns la situația din Gaza și vizează navele care au legături cu Israelul, SUA sau Regatul Unit.

Armata SUA anunță că gruparea Houthis din Yemen, susținuți de Iran, au atacat două petroliere în Marea Roșie, vizând în special nava Amjad sub pavilion saudit și nava Blue Lagoon I sub pavilion Panama.

Comandamentul central al SUA a raportat că atacurile au implicat două rachete balistice și o dronă de atac unidirecțională, provocând daune minime ambelor nave, care și-au putut continua călătoria fără perturbări semnificative.

Gruparea spune că acțiunile sunt un răspuns la situația din Gaza

Houthi a revendicat atacul asupra Blue Lagoon I, afirmând că au fost utilizate mai multe rachete și drone, dar nu au recunoscut atacul asupra Amjad, scrie Reuters.

Recomandări

COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC
TRUMP SE VEDE CU MODI

Houthi a vizat peste 80 de nave de la începutul conflictului dintre Israel și Hamas, susținând că acțiunile lor sunt un răspuns la situația din Gaza și vizează navele care au legături cu Israelul, SUA sau Regatul Unit.

Ambele nave erau încărcate cu țiței, Amjad transportând aproximativ două milioane de barili de petrol, potrivit declarației armatei americane. Armata SUA a descris acțiunile Houthi drept „acte nesăbuite de terorism”.

Citește și