• Biden a pledat nevinovat.
  • El a fost inculpat în decembrie, ca parte a unei ample anchete privind finanțele și afacerile sale.
  • Procesul de evaziune fiscală în fața judecătorului Mark Scarsi va începe joi cu selecția juraților și se preconizează că va dura între două și trei săptămâni.

Fiul președintelui Joe Biden, Hunter Biden, va fi judecat joi la Los Angeles într-un proces penal în care este acuzat că nu a plătit 1,4 milioane de dolari taxe și impozite, în timp ce cheltuia pe droguri, prostituate și articole de lux, scrie US News.

Biden a pledat nevinovat. El a fost inculpat în decembrie, ca parte a unei ample anchete privind finanțele și afacerile sale, devenind primul copil al unui președinte în funcție care se confruntă cu acuzații penale.

Procesul de la tribunalul federal din Los Angeles urmează condamnării tânărului Biden în luna iunie, în Delaware, pentru cumpărarea ilegală a unei arme în timp ce folosea droguri, condamnare pe care o contestă.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Procesul de evaziune fiscală în fața judecătorului Mark Scarsi va începe joi cu selecția juraților și se preconizează că va dura între două și trei săptămâni.

Biden este acuzat de trei infracțiuni grave și șase infracțiuni minore pentru că ar fi omis să plătească 1,4 milioane de dolari în impozite din 2016 până în 2019, cheltuind sume uriașe „pe droguri, escorte și prietene, hoteluri de lux și proprietăți de închiriat, mașini exotice, îmbrăcăminte și alte articole de natură personală”, potrivit actului de acuzare.

Procesul ar putea face lumină cu privire la colaborarea lui Biden cu o companie ucraineană de gaze naturale și cu privire la alte afaceri ale acestuia în perioada în care tatăl său era vicepreședinte, despre care adversarii republicani ai președintelui au afirmat că au fost corupte.

Citește și