• Ludovic Orban a anunțat la ședinței de Guvern, că astăzi va fi declarată starea de alertă. 
  • Premierul a precizat că va fi adoptată o Ordonanță de Urgență prin care își asumă conducerea Comitetului pentru Situații de Urgență
  • Trebuie să ținem cont de decizia CCR că OUG nu poate să afecteze drepturi și libertăți, subliniează Orban.

Premierul Ludovic Orban a anunţat la începutul şedinţei de Guvern că va fi emisă o ordonanţă de urgenţă prin care Comitetul Național pentru Stare de Urgenţă va declara stare de alertă în România.

Ludovic Orban, premier: Astăzi se încheie starea de urgență. Făcând o evaluare retrospectivă a ceea ce s-a întâmplat în ultimele două luni trebuie să vă spun că această decizie a fost o decizie extrem de benefică pentru România. Astăzi Comitetul Național pentru Starea de Urgență va declara stare de alertă.

Totodată Orban a menționat că își asumă conducerea Comitetului pentru Situații de Urgențe.

Recomandări

STAREA LUI BIDEN, PUSĂ SUB SEMNUL ÎNTREBĂRII
PUTIN A AJUNS ÎN KAZAHSTAN
BERYL SE ÎNDREAPTĂ SPRE JAMAICA
BIDEN A GĂSIT VINOVATUL
TURCIA MERGE ÎN SFERTURI
EDUCAȚIA LA GUNOI

Ludovic Orban, premier: Vreau să vă anunț că împreună cu Ministerul Afacerilor Interne am luat decizia de a modifica ordonanța 21 si să îmi asum conducerea Comitetul Național pentru Stare de Urgență secundat de 3 vicepresedinți.

Starea de urgenţă încetează pe 14 mai, ora 24.00, iar legea privind starea de alertă ar putea intra în vigoare abia luni, 18 mai, la 3 zile de la data publicării în Monitorul Oficial.