• Atacul a fost declanşat sâmbătă, în jurul orei 04:30.
  • Specialiştii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN (CApC) au reuşit restabilirea funcţionării normale a paginii de internet în aproximativ 30 de minute de la declanşarea atacului DDOS.
  • Potrivit unui comunicat transmis de MApN, site-ul nu conţine baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii şi reţele informatice ale MApN.

Asupra versiunii în limba engleză a paginii de internet a Ministerului Apărării Naţionale, https://english.mapn.ro/, s-a declanşat, sâmbătă, un atac cibernetic de tip distributed denial of service (DDOS). Atacul a fost respins de Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN.

Atacul a fost declanşat sâmbătă, în jurul orei 04:30.

Specialiştii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN (CApC) au reuşit restabilirea funcţionării normale a paginii de internet în aproximativ 30 de minute de la declanşarea atacului DDOS.

Recomandări

REZULTATELE ALEGERILOR
ÎN SPATELE CORTINEI
ISRAELUL PREGĂTEȘTE ATACUL
BRITNEY MARRIED HERSELF
MOLDOVA ALEGE UE
O NOUĂ ACUZAȚIE

Potrivit unui comunicat transmis de MApN, site-ul nu conţine baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii şi reţele informatice ale MApN.

Comandamentul Apărării Cibernetice al MApN este în legătură cu celelalte instituţii naţionale cu atribuţii în domeniu pentru identificarea cu precizie a originii acestui atac şi luarea tuturor măsurilor care se impun”, informează sursa citată.