• Trump a fost împușcat la un miting din Butler, Pennsylvania.
  • Mitingul avea loc cu doar câteva zile înainte de Convenția Națională Republicană, unde Trump urma să-și anunțe candidatul la funcția de Vicepreședinte.
  • Atacatorul, un tânăr de 20 de ani, a fost ucis de Serviciile Secrete ale SUA.

Trump nu a părăsit scena atacului care l-a rănit fără să le semnaleze fanilor săi că se simte bine – chiar dacă unii încă erau înfricoșați. A făcut-o ridicând pumnul, în semn de sfidare – creând o imagine pe care istoria nu o va uita, scrie New York Times. La câteva secunde după ce zgomotul împușcăturilor de la mitingul de sâmbătă s-a făcut auzit, Donald Trump era din nou în picioare.

Mulțimea a început să scandeze – „U-S-A! U-S-A!” – în timp ce agenții au început în cele din urmă să îl ducă pe Trump spre scări. Când au ajuns la ultima treaptă, s-au oprit încă o dată, pentru ca Trump să ridice brațul puțin mai sus și să bată cu pumnul puțin mai repede. Un spectator de la evenimentul electoral a murit, alți doi au fost răniți, iar atacatorul a fost ucis de  o echipă de contra-lunetiști a Secret Service.

„Tentativele de asasinare sau trecerea la acțiune nu sunt necunoscute în politica americană. S-a întâmplat de mai multe ori. Au existat și alte amenințări și evenimente ceva mai puțin importante, de exemplu, pregătirea cu arme albe de a ataca politicieni de vârf din SUA. Este o țară în care circulă armele de foc libere. Trump va fi propulsat în sondaje. Avem precedentul Kennedy, avem și Ronald Reagan, o tentativă de asasinat care nu a fost dejucată până la capăt și care ar fi putut duce la decesul său și l-a propulsat în sondaje cu peste 20 de puncte. Este posibil să se întâmple la fel și aici, ca Trump să beneficieze de acest eveniment”, a explicat Sergiu Mișcoiu, analist de politică externă, la Aleph News.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Citește și