• Un bărbat polonez în vârstă de 39 de ani, care a fost arestat, a apărut sâmbătă la Tribunalul din Frederiksberg pentru o audiere preliminară.
  • El a fost acuzat de violență împotriva unei persoane aflate în serviciul public și își neagă vinovăția, a relatat presa locală.
  • Suspectul a fost plasat în arest preventiv până la 20 iunie, a anunțat Poliția din Copenhaga pe X.

Atacul de stradă asupra prim-ministrului danez Mette Frederiksen, despre care aceasta spune că a lăsat-o „zguduită”, dar „bine”, nu este considerat a fi motivat politic. Un bărbat polonez în vârstă de 39 de ani, care a fost arestat, a apărut sâmbătă la Tribunalul din Frederiksberg pentru o audiere preliminară, scrie BBC.

El a fost acuzat de violență împotriva unei persoane aflate în serviciul public și își neagă vinovăția, a relatat presa locală. Suspectul a fost plasat în arest preventiv până la 20 iunie, a anunțat Poliția din Copenhaga pe X.

„În prezent, nu este ipoteza care ne ghidează că incidentul a fost motivat politic”. Potrivit radiodifuzorului public danez DR, poliția crede că presupusul atacator se afla probabil sub influența alcoolului și a drogurilor în momentul arestării.

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
UN BAN DAI ȘI STAI ÎN RAI
AU SUBIECTE DE DISCUȚIE
GLUTEN FREE, CAKE FOR ME!
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE

Biroul lui Frederiksen a declarat pentru agenția de presă AFP că aceasta a fost dusă la spital pentru un control după incident. Programul ei oficial de sâmbătă a fost anulat.

Într-un mesaj pe Instagram postat la sfârșitul săptămânii, ea a mulțumit oamenilor pentru „multele, multele, multele mesaje de susținere și încurajare”, pe care le-a primit, pe care le-a numit „incredibil de emoționante”. „Sunt întristată și zguduită de incidentul de ieri, dar în rest sunt bine”, a scris ea.

Citește și