Atacul de la Lyon. Suspectul spune că a împușcat un preot pentru că acesta avea o aventură cu soția sa

Lyon le 02/11/2020 : L eglise orthodoxe Grecque ou un pretre orthodoxe a fait l objet d une  tentative d assassinat  samedi 31 octobre a Lyon dans le 7 eme arrondissement. Pic shows the Greek Orthodox church in Lyon where an attacker armed with a sawn-off shotgun wounded an Orthodox priest in a shooting before fleeing, said a police source. The priest, who has Greek nationality, was closing his church when the attack happened and is now in a serious condition, said the source, who asked not to be named. The shooting comes three days after three people were killed in a knife rampage inside a church in the southern town of Nice as France was already on edge after the republication in early September of cartoons of the prophet Mohammed by the Charlie Hebdo weekly, and the beheading of a teacher.//ALLILIMOURAD_0304.9938/2011030842/Credit:ALLILI MOURAD/SIPA/2011030844,Image: 567095416, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Atacatorul suspect a recunoscut că a împușcat un preot ortodox grec, în orașul francez Lyon. Evenimentul a avut loc în urmă cu o săptămână, atunci când cei doi au avut o dispută personală, notează BBC.

Suspectul, în vârstă de 40 de ani, a declarat procurorilor că preotul ar fi avut o aventură cu soția sa.

Preotul, Nikolaos Kakavelakis, în vârstă de 52 de ani, a fost împușcat de două ori cu o pușcă, în afara bisericii sale, în ziua de 31 octombrie.

Inițial, autoritățile s-au temut ca atacul să nu fie o copie a atentatului de la Nisa. Însă motivul conflictului a fost cu totul altul și nu a fost menționat de la început procurorilor, care au deschis imediat o anchetă în acest sens, pentru tentativă de crimă.

Ancheta a avansat destul de greu, deoarece preotul a putut da mai multe detalii polițiștilor abia săptămâna aceasta.

Suspectul, despre care se spune că este de naționalitate georgiană, a fost arestat vineri la domiciliul său din Lyon.

Atacul a avut loc la câteva zile după cei trei persoane au fost ucise într-un atac cu cuțitul la o biserică din orașul Nisa, din sudul Franței.

Exit mobile version