• Hezbollah a lovit Israelul cu peste 300 de rachete.
  • Israelul a executat o lovitură preventivă împotriva Hezbolah.
  • Șeful Apărării din SUA a început sâmbătă o vizită neanunțată în Orientul Mijlociu.

Potrivit New York Times, atacurile preventive ale Israelului din această dimineață asupra sudului Libanului au vizat lansatoarele de rachete cu rază lungă de acțiune ale Hezbollah, care au fost programate să tragă asupra Tel Aviv la ora 5:00 dimineața, toate lansatoarele fiind distruse de atacuri aeriene. Gruparea Hezbollah, controlată de Iran, susține că în primul val al represaliilor împotriva Israelului pentru asasinarea lui Fuad Shukr, a lansat 320 de rachete asupra a 11 ținte din nordul Israelului.

Ce se cunoaște despre atacul grupării Hezbollah asupra Israelului?

Acest atac este așteptat de mult timp. Pe 30 iulie, Israelul l-a ucis pe liderul militar Fuad Shukr, după ce 12 copii au fost uciși de o rachetă. Pe 31 iulie a fost ucis la Teheran și liderul Hamas. Atât Israelul cât și SUA au știut de pregătirea grupării teroriste, iar Israelul a avut timp să elimine rachetele cu rază lungă de acțiune ale Hezbollah. Gruparea nu a avut altă variantă decât atacul cu rachetele de rază mică. Nu se știe dacă au fost pagube sau victime.

În timp ce Hezbollah vorbește despre 320 de rachete și mai multe drone, Israelul a transmis că doar 200 de rachete au fost lansate. În această zi este așteptat și discursul șefului Hezbollah.

Recomandări

ISRAELUL ATACĂ HEZBOLLAH
TRUMP: KAMALA HARRIS M-A SUNAT
ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
BILLIE VOTEAZĂ CU KAMALA
S-A ALES FUMUL
ELEVII-S GATA, ȘCOALA BA

Netanyahu a fost în centru de comandă subterană. Până acum, se știe că 7 comandanți Hezbollah au fost uciși de Israel, dar armata israeliană nu a declarat nimic. De asemenea, Iranul, care a promis un atac, nu s-a sincronizat de această dată cu gruparea libaneză.

Conform informațiilor americane, armata iraniană pregătea lovituri de represalii asupra Israelului

La Teheran s-a discutat despre problemele regionale. Armata iraniană are mai multe probleme decât Hezbollah. SUA are dispozitive foarte puternice în regiune. Un atac sever al Iranului asupra Israelului va face ca SUA să sprijine și să apere Israelul.

Citește și