• Cel puțin două incidente bizare au avut loc pe teritoriul SUA și sunt investigate de agențiile federale.
  • Cele două incidente par a fi asemănătoare cu cele denumite „Sindromul Havana” din 2016.
  • Directoarea serviciilor de informații naționale a declarat joi că susține investigația, dar nu poate oferi mai multe informații publicului, acestea fiind confidențiale.

Cel puțin doua incidente misterioase, care au avut loc pe teritoriul SUA, sunt investigate de agențiile federale, relatează CNBC.

Oficialii au confirmat pentru CNBC în cursul zilei de joi că au primit informații despre investigație încă din aprilie 2021.

Cele două incidente misterioase sunt asemenătoare celor denumite „Sindromul Havana” din 2016.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ SEDIUL HEZBOLLAH
CE PROMITE HARRIS
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

În 2016, diplomații americani din Havana ar fi auzit sunete misterioase și ar fi simțit pulsuri constante de presiune la nivelul capului. În plus, diplomații și personalul acestora ar fi avut senzații fizice bizare. Aceștia au mai declarat că uneori au observat că li se deteriora vederea și auzul.

Unul dintre cele două atacuri a avut loc în noiembrie, în apropiere de peluza ovală situată la sud de Casa Albă. Acolo, un oficial al Consiliului de Securitate Națională s-ar fi îmbolnăvit, au declarat surse apropiate pentru CNN, relatează CNBC.

Avril Haine, directoarea serviciilor de informații naționale, a declarat joi că va fi implicată în investigație și va oferi informații pentru soluționarea acesteia. Totuși, Haine a declarat că sunt informații condifențiale, deci nu le poate face publice.