• Modificările ar trebui să vină în sprijinul ANAF.
  • Ciolacu spune că nu vor crește nici TVA-ul, nici taxele pe muncă.
  • Urmează să apară CNP-ul fiscal pentru persoane fizice.

Ciolacu mai trece și de la vorbe la fapte. Astăzi au intrat în dezbatere publică modificările codului fiscal, care ar trebui să vină în ajutorul ANAF. Asta după ce Ministrul Finanțelor s-a consultat cu bancherii, contabilii, consultanții fiscali și cu investitorii străini. Pentru că așa a promis premierul, să nu mai apară vreun proiect de lege fără consultări.

Noul pachet vine cu noutăți interesante. Apare CNP-ul fiscal pentru persoane fizice, pentru cumpărăturile online. Pentru recuperarea datoriilor către stat vor putea fi executate silit nu numai bunurile firmei, ci și bunurile personale.

ANAF-ul va putea face licitații online pentru bunurile confiscate. Iar penalitățile de nedeclarare cresc de la 0,08% pe zi la 0,16% pe zi. Totul de dragul bugetului care e în continuare pe minus.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

În primele şase luni ale anului deficitul a crescut la 3,6% din PIB, faţă de 2,32% în aceeași perioadă a anului trecut. Suntem în procedură de deficit excesiv din 2020, care va rămâne deschisă până când guvernul va lua măsuri eficiente pentru corectarea deficitului, ne anunță Consiliul Europei.

Nici datoria publică nu se simte mai bine. A urcat la 52,1% din PIB în aprilie, de la 51,6% în martie și 48,8% anul trecut. Cu toate astea, Ciolacu ne liniștește, nu se mărește TVA-ul, nici impozitarea pe muncă și, în general, nu vor crește taxele.

Citește și