• Solicitările făcute de Australia pentru o investigaţie internațională cu privire la originile coronavirusului, ar fi supărat China.
  • Prin urmare, ambasadorul chinez a dat de înțeles că „poporul chinez” ar putea să răspundă la aceste solicitări cu un boicot.
  • În 12 mai, China a sistat livrarea de exporturi de carne de vită din partea a patru abatoare mari din Australia, motivând probleme de sănătate publică.
  • Cinci zile mai târziu, China a impus taxe cu 80% mai mari asupra importurilor de orz din Australia.

La câteva zile după ce Australia a cerut o investigație internațională cu privire la originea noului virus, Beijingul a început să ameninţe cu represalii, scrie CNN.

În cadrul unei emisiuni, ministrul de Externe australian, Marisa Payne, şi-a exprimat sprijinul pentru o astfel de anchetă la sfârşitul lunii aprilie.

Câteva zile mai târziu, ambasadorul Chinei în Australia, Chen Jingye, a răspuns sugerând că poporul chinez ar putea să răspundă la aceste solicitări cu un boicot. Astfel că pe 12 mai, China a sistat livrarea de exporturi de carne de vită din partea a patru abatoare mari din Australia, motivând probleme de sănătate publică. Cinci zile mai târziu, China a impus taxe cu 80% mai mari asupra importurilor de orz din Australia.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

China este cel mai mare partener comercial al Australiei, comerțul total dintre cele două țări însumând mai mult de 214 miliarde de dolari doar în 2018. Deoarece Australia se confruntă cu o perspectivă reală a unei recesiuni legate de coronavirus, relația economică cu China este mai importantă ca niciodată.