• Australia va trimite marți două avioane pentru a evacua o parte dintre cei 300 de cetățeni ai săi care s-au înregistrat pentru asistență în teritoriul francez din Pacific.
  • Tulburările au fost declanșate de schimbările electorale impuse de guvernul francez de la Paris, care ar permite mai multor rezidenți non-indigeni să voteze.
  • Aeroportul internațional din Noua Caledonie rămâne închis din cauza revoltelor care continuă de o săptămână.

Australia și Noua Zeelandă spun că au primit autorizația de a trimite avioane în Noua Caledonie pentru a prelua călătorii rămași blocați după ce tulburările au închis aeroportul internațional.

Australia va trimite marți două avioane pentru a evacua o parte dintre cei 300 de cetățeni ai săi care s-au înregistrat pentru asistență în teritoriul francez din Pacific, scrie BBC.

Noua Zeelandă a anunțat, de asemenea, că a trimis marți un avion pentru a evacua 50 dintre cetățenii săi din Noumea, capitala Noii Caledonii.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Tulburările au fost declanșate de schimbările electorale impuse de guvernul francez de la Paris, care ar permite mai multor rezidenți non-indigeni să voteze, ceea ce, potrivit opozanților, ar putea slăbi votul populației indigene kanak.

Aeroportul internațional din Noua Caledonie rămâne închis din cauza revoltelor care continuă de o săptămână. Franța a trimis 1.000 de forțe de securitate în Noua Caledonie pentru a reprima violențele. Șase persoane au murit până acum și alte 200 sunt rănite. Aproximativ 3.000 de turiști ar fi blocați în Noua Caledonie.

Citește și