• Australia spune că e ţinta unui vast atac cibernetic, a anunțat vineri premierul Scott Morrison, scrie AFP.
  • Un „actor statal“ care vizează sisteme informatice aparţinând Guvernului, administraţiilor şi întreprinderilor ar fi „atacatorul“.
  • Presa australiană arată cu degetul spre China.

Scott Morrison i-a avertizat pe australieni cu privire la „riscuri specific“ la care sunt expuşi: „Organizaţii australiene sunt vizate în prezent de către un actor statal sofisticat“.

Morrison spune că „această activitate ţinteşte organizaţii australiene într-o întreagă gamă de sectoare, la toate nivelurile Guvernului, economiei, organizaţiilor politice, serviciilor de sănătate şi alţi operatori ai unor infrastructuri strategice“.

Presa australiană scrie că lista suspecţilor este foarte scurtă, iar puţine state deţin un kow-how în acest domeniu – în afară de ţări occidentale, China, Coreea de Nord, Iranul, Israelul şi Rusia.

Recomandări

IDF BOMBARDEAZĂ
I-A FAULTAT TESLA
HARRY POTTER E INTERZIS
ZILELE BUCUREȘTIULUI
CE FACI ÎN WEEKEND?
SE SCHIMBĂ LEGEA

Presa arată cu degetul China, care a impus în mai taxe vamale punitive anumitor exporturi australiene. Asta după ce guvernul lui Morrison a înfuriat Beijingul după ce a îndemnat la o anchetă internaţională independentă cu privire la originea epidemiei covid-19 şi a denunţat o diplomaţie chineză agresivă şi necinstită.