• Karner a făcut declarații la Forumul Salzburg împreună cu reprezentanți ai Bulgariei.
  • Karner: O extindere a spațiului Schengen nu ar fi primit cu înțelegere de austrieci.
  • Ministrul de interne al Bulgariei speră că Schengen terestru va fi aprobat până la finele acestui an.

Ministrul de Interne austriac insistă că România nu este pregătită pentru a adera la spațiul Schengen terestru. Gerhard Karner nu are argumente tehnice, spune doar că populația nu ar fi de acord.

După liberalizarea sectorului traficului aerian, el „nu crede că alți pași ar trebui luați prea repede”, a declarat miercuri ministrul de interne Gerhard Karner (ÖVP) după o conferință cu omologii europeni la Laxenburg, transmite agenția APA.

„Acest lucru nu ar fi primit cu înțelegere de către populație”. Colegul bulgar al lui Karner, Kalin Stojanow, speră că veto-ul Vienei va înceta în acest an.

Recomandări

MACRON CERE BARAJ ÎMPOTRIVĂ EXTREMEI DREPTE
TRUMP ARE O FORMĂ DE IMUNITATE
IRINA BEGU PIERDE CU 6-0
JOE BIDEN NU RENUNȚĂ
ABULGAZIN RESPINGE ACUZAȚIILE
POLIȚIA DE MORAVURI UȘOARE

 Karner a subliniat că țările din Forumul Salzburg se consideră „deschizătoare de drumuri la nivelul UE în ceea ce privește chestiunile-cheie de securitate internă”. Stojanow a preluat președinția grupului de state de la Karner în cadrul conferinței și a anunțat că Forumul Salzburg își va „reprezenta pozițiile și mai clar” la nivelul UE în viitor. De exemplu, acesta dorea să prezinte noii Comisii Europene declarația comună adoptată marți, care, printre altele, solicită o protecție mai eficientă a frontierelor externe ale UE.

În plus, „Air Schengen” cu Bulgaria și România a intrat în vigoare abia în aprilie. „Pentru a face următorii pași, trebuie să existe o gardă tehnică funcțională la frontierele externe ale UE”, a cerut el.

Citește și