• Miniştrii de interne ai UE se reunesc la Luxemburg pentru a discuta despre starea spaţiului Schengen.
  • „Controalele suplimentare la frontieră au dus la o reducere a presiunii migranţilor în multe ţări”, a declarat Karner.
  • Acesta a dat ca exemplu graniţa dintre Austria şi Ungaria, unde numărul de treceri ilegale ale frontierei a scăzut semnificativ.

Miniştrii de interne ai UE se reunesc la Luxemburg pentru a discuta despre starea spaţiului Schengen, controalele la frontieră şi directiva UE privind returnarea migranţiilor. În același timp, aceștia vor discuta despre admiterea deplină a României şi Bulgariei în spaţiul Schengen.

Austria va fi reprezentată de ministrul de interne Gerhard Karner (ÖVP). Ministrul Karner a făcut mai multe declaraţii în care a spus, printre altele, că nu crede că a sosit încă momentul ca România şi Bulgaria să fie admise în Schengen.

„Controalele suplimentare la frontieră au dus la o reducere a presiunii migranţilor în multe ţări”, a declarat Karner, citat de Kurier.

Recomandări

KADÎROV SUSPECTĂ RUȘII
N-A MERS PT. ZELENSKI
MILTON LOVEȘTE FLORIDA
RUTTE NU SE TEME DE TRUMP
NADAL, O LEGENDĂ!
NO BABIES, JUST PETS!

Acesta a dat ca exemplu graniţa dintre Austria şi Ungaria, unde numărul de treceri ilegale ale frontierei a scăzut semnificativ. El nu consideră că a sosit încă momentul ca România şi Bulgaria să fie admise în Schengen: „Suntem pe drumul cel bun, dar nu la capătul drumului”, a spus ministrul austriac potrivit transcriptului publicat de presa din Austria.

Declaraţiile din Austria vin după ce ieri Marcel Ciolacu a declarat că România va adera anul acesta la Schengen terestru. Premierul a spus că deşi aderarea nu este pe lista de vot a întrunirii de joi, ea ar urma să fie în decembrie.

Citește și