• Khalid Sheikh Mohammed, Walid Muhammad Salih Mubarak Bin Attash și Mustafa Ahmed Adam al-Hawsawi sunt acuzați de organizarea tragediei din 11 septembrie.
  • Conform acordului, cei trei vor pleda vinovați, în schimb, procurorii nu vor cere pedeapsa cu moarte împotriva lor.
  • Familiile victimelor 9/11 sunt profund tulburate de acordul despre care au fost deja informați de către procuratură.

După două decenii, un grup acuzat de organizarea atentatului din Statele Unite din 11 septembrie scapă de pedeapsa cu moartea. Ei ar fi ajuns la un acord cu procurorii americani: recunosc faptele lor în schimbul condamnării.

Cum s-a ajuns la acest acord după tragedia din 11 septembrie?

Autoritățiile, respectiv procurorii Statelor Unite nu au oferit foarte multe detalii despre acest caz, dar se știe că acest grup de trei suspecți ai atentatului din 11 septembrie 2001 asupra Turnurilor Gemene din New York, au fost găsiți vinovați de către procurori și timp de 20 de ani, fiind arestați în 2003, au fost închiși la baza militară din Cuba, care aparține de SUA.

Într-un final, au ajuns la un acord prin care cei trei au scăpat de pedeapsa cu moartea. Procurorii nu vor cere această sentință pentru ei, dacă își asumă vinovăția pentru atentatul din 11 septembrie 2001, ceea ce s-a întâmplat.

Recomandări

NATO CONDAMNĂ RUSIA
JANNIK SINNER CÂȘTIGĂ LA US OPEN
SCHOLZ SUSȚINE UCRAINA
TAYLOR FURĂ PRIVIRE LA US OPEN
CE ALIMENTE CONSUMI
A.I. AR PUTEA COMBATE CANCERUL

Cine sunt cei 3?

Cei trei, Khalid Sheikh Mohammed, Walid Muhammad Salih Mubarak Bin Attash și Mustafa Ahmed Adam al-Hawsawi, sunt cetățeni sirieni, respectiv saudiți. Familiile victimelor 9/11 sunt profund tulburate de acordul despre care au fost deja informați de către procuratură.

Citește și