• O persoană a fost arestată în legătură cu moartea lui Matthew Perry, actorul din „Friends”, în cadrul unei investigații care vizează sursa ketaminei care a dus la decesul său.
  • Matthew Perry a murit pe 28 octombrie 2023 din cauza „efectelor acute ale ketaminei”.
  • Ancheta continuă să exploreze circumstanțele în care actorul a făcut rost de ketamină.

UPDATE 22:00

Cinci persoane au fost acuzate în legătură cu moartea în 2023 a actorului Matthew Perry, potrivit Procuraturii SUA.

Știrea inițială

Autoritățile din Los Angeles au anunțat că au arestat o persoană în cadrul anchetei referitoare la decesul actorului Matthew Perry, cunoscut pentru rolul său emblematic din serialul „Friends”, scrie NYT.

Conform unor surse, arestarea a fost efectuată în încercarea de a identifica sursa ketaminei care a contribuit la moartea acestuia.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Detalii ale anchetei

O persoană care a dorit să rămână anonimă a declarat că mai multe informații, inclusiv identitatea persoanei arestate, vor fi făcute publice într-o conferință de presă de joi. Biroul medicului legist din Los Angeles a confirmat că Matthew Perry a decedat din cauza „efectelor acute ale ketaminei”. Actorul a fost găsit fără suflare în jacuzzi-ul din reședința sa, pe data de 28 octombrie 2023.

Un raport de autopsie a arătat că actorul a murit din cauza „efectelor acute ale ketaminei”, cu niveluri în sânge comparabile cu cele utilizate în anestezia generală.

Deși Perry urma o terapie cu ketamină pentru depresie și anxietate, medicii au concluzionat că nivelul de ketamină din organismul său nu putea proveni din ultima sesiune de tratament, care avusese loc cu aproximativ o săptămână și jumătate înainte de deces.

Ketamina, un anestezic puternic cu proprietăți psihedelice, este utilizată din ce în ce mai mult ca terapie alternativă pentru diverse probleme de sănătate mintală, dar în unele cazuri este utilizată în exces, în scop recreațional.

Ancheta continuă, iar autoritățile încearcă să determine modul în care Matthew Perry a obținut ketamina.

Citește și