• Gardienii Revoluţiei iranieni au arestat 12 persoane acuzate că ar fi „colaborat” cu Israelul.
  • Iranul a anunţat în mai multe rânduri arestarea unor agenţi care ar lucra în favoarea serviciilor de informaţii ale unor ţări străine, în special Israelul.
  • Mai multe persoane recunoscute vinovate de justiţia iraniană de colaborare cu Israelul au fost spânzurate în ultimii ani.

Gardienii Revoluției „au arestat 12 colaboratori ai regimului sionist (Israel) în șase provincii” ale republicii islamice, scrie Al Jazeera.

Iranul anunță în mod regulat arestarea unor persoane acuzate că lucrează ca agenți pentru țări străine, în special pentru Israel. Fars nu a precizat datele sau locurile arestărilor, dar a afirmat că persoanele acuzate „plănuiau să acționeze împotriva securității” Iranului.

Teheranul a acuzat Israelul că se află în spatele operațiunilor de sabotaj la o serie de situri nucleare ale sale, precum și al asasinării mai multor oameni de știință iranieni. În decembrie, autoritățile au executat un bărbat condamnat pentru complicitate cu agenția israeliană de informații Mossad.

Recomandări

PLANUL LUI NETANYAHU
CUM VA FI VREMEA
RECENZIA LUI BEZOS
DEF-UL MAI DEVREME
CINE DEȚINE MONOPOLUL
AMERICAN SPEED

Iranul a anunţat în mai multe rânduri arestarea unor agenţi care ar lucra – potrivit autorităţilor – în favoarea serviciilor de informaţii ale unor ţări străine, în special Israelul.

În ultimii ani, autorităţile iraniene au acuzat Israelul că ar fi sabotat unele din siturile sale nucleare şi că ar fi asasinat mai mulţi oameni de ştiinţă iranieni. Mai multe persoane recunoscute vinovate de justiţia iraniană de colaborare cu Israelul au fost spânzurate în ultimii ani.

Citește și