• Pokrovsk este un punct strategic din Ucraina, pentru că este folosit ca hub logistic de ucraineni.
  • Forțele ucrainene se apropie de capturarea satului Borki, din Rusia.
  • În timp ce ruşii avansează în Ucraina, şi forţele armate ucrainene atacă Rusia pe mai multe fronturi.

Autoritățile ucrainene din orașul Pokrovsk au cerut, vineri, civililor să părăsească de urgență zona din cauza înaintării spre acest oraș a trupelor armate rusești. Ieri dimineață, Statul Major al Apărării din Ucraina a transmis că cele mai grele lupte se dau pe direcțiile Pokrovsk, Torețk și Kurakove. Rușii și-au îndreptat atenția spre Pokrovsk încă de acum două luni, când au început să atace intens regiunea. Orașul este un punct strategic, pentru că servește drept hub logistic pentru ucraineni. Pe 15 august, rușii se aflau la doar 10 km de acest oraș. În Rusia, ucrainenii avansează la sud-est de orașul recent capturat Sudhza.

În timp ce ruşii avansează în Ucraina, şi forţele armate ucrainene atacă Rusia pe mai multe fronturi. Pe lângă înaintarea în regiunea Kursk, ucrainenii ar fi atacat azi şi regiunea Belgorod, iar în noaptea dintre 15 spre 16 august a fost atacat şi podul Kerci.

Ministerul rus al apărării a transmis că acest pod a fost atacat cu 12 rachete ATACMS, însă că toate acestea au fost doborâte. Totuşi, timp de câteva ore, traficul pe acest pod a fost oprit, noaptea trecută. Ucrainenii au mai atacat podul Kerci şi în trecut, mai precis în octombrie 2022 şi în iulie 2023. 

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

Citește și