• O avarie majoră în alimentarea cu energie electrică s-a produs în județele din nord-vestul țării
  • Au fost raportate problemele în orașele Sibiu și Cluj-Napoca
  • O postare a combinatului chimic Azomureș vorbește despre eliberarea unei cantități de substanțe chimice în aer
  • Transelectrica: Cauzele incidentului din nord-vest vor fi analizate la nivel european

UPDATE ora 18:20

Transelectrica: Cauzele incidentului din nord-vest vor fi analizate la nivel european

Compania de transport a energiei electrice precizează că vineri, 7 ianuarie, la ora 15.05, s-a produs un incident la nivelul reţelei electrice de transport europene interconectate, care a condus la declanşarea mai multor echipamente din reţelele electrice de transport atât din România, cât şi din alte ţări. La nivelul României a fost afectată zona de nord-vest a ţării.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Reţeaua Electrică de Transport din România a fost readusă la condiţiile normale de funcţionare în jurul orei 16.00, toţi consumatorii afectaţi fiind realimentaţi în jurul orei 16.45, susţine compania.

Știrea inițială

Mai multe județe din țară au probleme în alimentarea cu energie electrică, au transmis surse oficiale din Transelectrica.

În prezent dispeceratul național caută soluții pentru remedierea problemelor.

Presa locală raportează întreruperi în alimentarea cu electricitate în cea mai mare parte a orașului Sibiu. Au fost raportate probleme și în Cluj-Napoca.

Alte publicații vorbesc despre întreruperi în tot nord-vestul țării.

O postare a combinatului chimic Azomureș vorbește despre eliberarea unei cantități de substanțe chimice în aer.

„Avaria din sistemul național de transport al energiei electrice a determinat oprirea mai multor instalații de pe platformă. Oprirea s-a desfășurat în condiții de siguranță. Vom reveni cu detalii.

O întrerupere neașteptată a energiei electrice din sursă externă a determinat oprirea/punerea în siguranță a instalaților de pe platforma Azomureș. Drept urmare, în zona platformei poate fi observat un nor de culoare brun/roscat, cauzat de oprirea uneia dintre instalațile de producere a acidului azotic.

Menționăm ca nu există pericol pentru angajați și pentru comunitatea locală. Autoritățile cu atribuții în domeniu au fost anunțate”, a anunțat combinatul.

Răzvan Nicolescu, fost ministru al Eenergiei, a vorbit la Aleph News despre problema apărută.

„Primele informații spun că este vorba de o problemă de interconectare. E important ca lucrurile să se rezolve. E vorba de mai multe județe: Bistrița, Cluj, Sibiu. E vorba de un sfert de țară afectat.

Este greu să ne pronunțăm, pentru că nu știm ce s-a întâmplat. E o problemă la nivel regional. Mai multe țări din estul Europei sunt afectate.

A mai existat o situație similară, acum câțiva ani. Atunci a fost afectat județul Vâlcea. Este o problemă serioasă”, a declarat Răzvan Nicolescu.