• Obama l-a atacat, de asemenea, pe rivalul său republican Trump pe diverse teme – inclusiv economia și avortul.
  • Între timp, Trump și-a desfășurat joi campania la Detroit, într-un alt stat de luptă, Michigan, acuzând administrația Joe Biden-Kamala Harris de „distrugerea țării”.
  • Se așteaptă ca alegerile prezidențiale din SUA să fie determinate de câteva state – inclusiv Pennsylvania – în care ambii candidați au șanse de câștig.

Fostul președinte Barack Obama a făcut apel la americani să o voteze pe Kamala Harris, avertizând asupra unei curse „strânse” pentru Casa Albă între ea și Donald Trump cu mai puțin de o lună înainte de alegeri.
La mitingul de campanie de joi din Pittsburgh, în statul pendular Pennsylvania, el a îndemnat publicul să „lase telefonul jos… să își ia prietenii și familia și să voteze” pentru actualul vicepreședinte democrat la alegerile americane din 5 noiembrie, scrie BBC.

Obama l-a atacat pe rivalul său republican Trump pe diverse teme – inclusiv economia și avortul. Vorbind la Universitatea din Pittsburgh, Obama a spus: „Aceste alegeri vor fi strânse pentru că există o mulțime de americani care încă se luptă acolo”. „Nu este vorba doar despre politicile care sunt pe buletinul de vot. Este vorba despre valori”, a adăugat el. El l-a denunțat pe Trump ca fiind un politician egoist căruia îi pasă doar de „ego-ul său, de banii săi și de statutul său”.

„Nu se gândește la voi”, a spus el, acuzându-l pe Trump că «încearcă să dărâme» Affordable Care Act – o legislație-cheie pe care se bazează milioane de americani.

Recomandări

PAGUBE DUPĂ MILTON
CE E LIBERTATEA
TĂTIC LA 84 DE ANI
OBAMA E CU HARRIS
KADÎROV SUSPECTĂ RUȘII
N-A MERS PT. ZELENSKI

Cel de-al 44-lea președinte al SUA și soția sa Michelle Obama au susținut-o public pe Harris în iulie, la scurt timp după ce Biden și-a anunțat decizia de a se retrage din cursa pentru Casa Albă. Între timp, la Detroit, Trump s-a adresat mulțimii timp de peste o oră cu privire la o gamă largă de subiecte, de la regulile de vot la tarifele pentru China.

Citește și