• Bărbatul acuzat că a încercat să-l asasineze pe Robert Fico rămâne în spatele gratiilor.
  • Fico se afla în stare gravă, dar stabilă, după ce a supraviețuit mai multor împușcături.
  • Starea lui Fico nu îi permite să fie transferat la un spital din capitala Bratislava.

Bărbatul acuzat că a încercat să-l asasineze pe premierul slovac Robert Fico rămâne în spatele gratiilor. Un tribunal slovac a decis sâmbătă că acesta va rămâne în arest preventiv. Premierul e în stare gravă, dar stabilă, după ce a supraviețuit mai multor împușcături, au anunțat autoritățile.

Tribunalul din Slovacia a ordonat reținerea suspectului după ce procurorii au declarat că se tem că acesta ar putea fugi sau ar putea comite alte infracțiuni dacă ar fi eliberat, a declarat un purtător de cuvânt al instanței. Suspectul poate face apel la ordinul Curții Supreme, scrie AP.

Fico, în vârstă de 59 de ani, a fost împușcat în abdomen în timp ce își saluta susținătorii după o reuniune guvernamentală miercuri în fostul oraș minier Handlova, au declarat oficialii.

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
UN BAN DAI ȘI STAI ÎN RAI
AU SUBIECTE DE DISCUȚIE
GLUTEN FREE, CAKE FOR ME!
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE

Miniștrii aflați în fața spitalului în care este tratat premierul slovac au declarat că starea sa sâmbătă părea promițătoare, după ce două ore de intervenție chirurgicală au eliminat vineri țesuturile moarte din rănile provocate de glonț. Starea lui Fico nu îi permite să fie transferat la un spital din capitala Bratislava.

Citește și