• Presupusul răpitor de ostatici este mort.
  • Autoritățile l-au identificat, dar nu pot încă să-i facă publică identitatea, a precizat FBI.
  • Suspectul ar fi putut fi motivat de dorința de a o elibera pe Aafia Siddiqui, care execută o pedeapsă de 86 de ani de închisoare sub acuzația de tentativă de ucidere a unor membri ai serviciilor americane.

Toți cei patru ostatici de la Congregația Beth Israel din Colleyville, Texas, sunt în siguranță, potrivit autorităților.
Cel care a comis infracțiunea de luare de ostatici este mort. Autoritățile l-au identificat, dar nu pot încă să-i facă publică identitatea, a precizat FBI.

Doi oficiali din cadrul forțelor de ordine au declarat că anchetatorii cred că suspectul ar fi putut fi motivat de dorința de a o elibera pe Aafia Siddiqui, care execută o pedeapsă de 86 de ani de închisoare sub acuzația de tentativă de ucidere a unor membri ai serviciilor americane, a scris CNN.

CNN a precizat că suspectul ar fi cerut eliberarea lui Aafia Siddiqui, o cercetătoare pakistaneză în domeniul neurologiei, condamnată în 2010 la 86 de ani de închisoare pentru că a încercat să omoare militari americani în timp ce era deţinută în Afganistan.

Recomandări

CIOLACU VREA PARC TEMATIC URIAȘ
6.000 DE OAMENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
NE LUĂM ANGAJAȚII DIN AFARĂ
CINE VINE DUPĂ ȘOIGU
CE E MAREA EXTENUARE
TELEGRAM SAU SIGNAL?

Sâmbătă, autorităţile americane au anunţat că un bărbat a luat ostatici în timpul rugăciunilor la o sinagogă de în apropiere de Fort Worth, Texas.

Rugăciunile au fost transmise în direct pe pagina de Facebook un timp, iar jurnalul local Fort Worth Star-Telegram a notat că ar avea loc negocieri între persoana care a luat ostatici şi poliţie. În timpul transmisiunii în direct un bărbat nervos a fost auzit vorbind nervod despre religie, din când în când.

Puţin înainte de ora locală 14.00, bărbatul a spus: „Trebuie să faceţi ceva. Nu vreau să-l văd pe tipul ăsta mort”. Câteva momente mai târziu, transmisiunea s-a întrerupt.

Bărbatul şi-a menţionat în repetate rânduri sora şi a vorbit despre Islam, dar a şi folosit un limbaj obscen.