• Imaginile arată că Dan Vîlceanu l-a agresat pe Florin Roman.
  • Deputații s-au certat pe locurile PNL din băncile Camerei Deputaților.
  • Vîlceanu a fost exclus din PNL și nu mai face parte din grupul Parlamentar.
  • Nicolae Ciucă: Cer conducerii Camerei să ia măsurile necesare.

Nu este Grădina Zoologică București, este Parlamentul României. Și vorbim despre urmașii politici ai Brătienilor. Doi liberali, Dan Vîlceanu și Florin Roman s-au luat la bătaie astăzi, pe holurile Parlamentului. Cearta a pornit inițial de la ocuparea băncilor din Camera Deputaților, Vîlceanu fiind dat afară din grupul PNL și partid. Florin Roman a spus inițial că fostul său coleg din partid i-a dat un genunchi în față. Ulterior s-a descoperit că liberalii s-au mușcat de nas.

Deputatul Florin Roman (PNL) susține că Dan Vîlceanu (fost membru PNL și ministru de Finanțe liberal în Cabinetul Cîțu) l-a lovit cu genunchiul în nas, pe holul Parlamentului. Roman anunță că va depune plângere penală împotriva acestuia.

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, la solicitarea Biroului Permanent, o sancţiune maximă pentru deputatul neafiliat Dan Vîlceanu, după ce l-a agresat pe liberalul Florin Roman în plen.

Recomandări

ZELENSKI PRIMEȘTE GARANȚII DE SECURITATE
SE DEȘERTIFICĂ ROMÂNIA?
ÎN CE INVESTEȘTI? TRAVEL DE LUX
MEDVEDEV AMENINȚĂ SUA
CUM S-AU DESCURCAT ELEVII LA MATE?
3 DE LA USR VOR LA PALATUL COTROCENI

Roman a precizat că a solicitat Biroului Permanent să-i pună la dispoziție imaginile de supraveghere pentru a demonstra ceea ce s-a întâmpla și că ar trebui ca și Dan Vîlceanu să demonstreze „că era el”.

„A fost o agresiune. Nu a fost o bătaie, pentru că eu nu am reacționat. Am văzut figura tulburată… S-a și speriat după ce a conștientizat ce a făcut”, a mai declarat Florin Roman, care a mai spus că Dan Vîlceanu „nu era el”.

Reacția președintelui PNL, Nicolae Ciucă:

„Violența fizică este de neacceptat, cu atât mai mult cu cât se întâmplă aici, în Palatul Parlamentului. Am fost trimiși aici de oameni, ca să lucrăm pentru ei și pentru interesul comun al societății. Avem datoria morală de a da un exemplu de comportament decent și civilizat, cu respectarea regulilor. Cum putem face mai bine pentru țară și pentru români dacă nu putem respecta reguli de bază? Atacul asupra domnului Florin Roman arată măsura unei lipse de caracter și conduită morală din partea deputatului Dan Vîlceanu, condamnabilă și inacceptabilă. Cer conducerii Camerei Deputaților să ia măsurile necesare în această situație”.

Citește și