• Kuenssberg a declarat că i-a trimis lui Johnson notițele „într-un mesaj destinat echipei mele”.
  • Fostul editor politic al BBC a declarat că a fost „jenant și dezamăgitor”.
  • Interviul a fost prezentat ca fiind primul interviu important al lui Johnson de la plecarea din funcție.

BBC a anulat un interviu cu Boris Johnson la o oră de maximă audiență, după ce prezentatoarea Laura Kuenssberg i-a trimis din greșeală fostului prim-ministru notele sale informative, anunță The Guardian.

Kuenssberg a declarat că i-a trimis lui Johnson notițele „într-un mesaj destinat echipei mele”. Fostul editor politic al BBC a declarat că a fost „jenant și dezamăgitor”, adăugând că eroarea înseamnă că „nu era corect ca interviul să aibă loc”.

Urmând să fie difuzat joi la ora 19.30 pe BBC One, interviul a fost prezentat ca fiind primul interviu important al lui Johnson de la plecarea din funcție. Era de așteptat să discute despre Brexit, despre gestionarea de către guvernul său a pandemiei Covid și despre scandalul Partygate.

Recomandări

IDF L-A UCIS PE MUSTAHA
CELINE ÎL IA PE RIDER
ISRAELUL VREA RIPOSTA
LASCONI NU A LUCRAT LA SRI
BOTTEGA VENETA LANSEAZĂ PARFUMURI
UK ACORDĂ SUVERANITATE

Alți radiodifuzori și podcasteri s-au oferit să realizeze interviul în locul lui Kuenssberg, pe fondul apelurilor adresate BBC de a folosi un alt jurnalist. Printre cei care s-au oferit pe X să realizeze interviul se numără fostul editor politic al Sky, Adam Boulton, fostul director de comunicare al lui Tony Blair, Alastair Campbell, și prezentatorii Channel 4 News, Cathy Newman și Krishnan Guru-Murthy.

Johnson, care a fost prim-ministru din 2019 până în 2022, are un memoriu, Unleashed, care va fi publicat săptămâna viitoare.

Citește și