• O dronă a fost lansată spre locuința lui Netanyahu din Cezareea.
  • Netanyahu nu se afla în zonă în momentul atacului.
  • Donald Trump, premierul britanic Starmer și Mike Johnson, președintele Camerei Reprezentanților SUA, și-au exprimat șocul față de tentativa de asasinat asupra premierului israelian.
  • Israelul a avertizat că va răspunde puternic Iranului după atacul cu rachete balistice de pe 1 octombrie.

Benjamin Netanyahu amenință Iranul și grupările sale teroriste că „vor plăti un preț mare”. Astăzi, o dronă a fost lansată spre locuința premierului israelian din orașul Cezareea, din nordul Israelului. Purtătorul de cuvânt al IDF a anunțat că serviciile israeliene vor investiga de ce nu s-a declanșat o alarmă în Cezareea la momentul lansării dronei.

Mesajul lui Netanyahu

„Agenții Iranului care au încercat să mă asasineze pe mine și pe soția mea astăzi au făcut o greșeală amară. Acest lucru nu ne va descuraja pe mine și pe statul Israel să continuăm războiul de renaștere împotriva dușmanilor noștri pentru a ne asigura securitatea pentru generații.

Le spun iranienilor și partenerilor lor din axa răului: Oricine dăunează cetățenilor statului Israel va plăti un preț mare pentru asta. Vom continua să vă eliminăm teroriștii, Îi vom întoarce pe cei răpiți din Gaza, îi vom întoarce pe rezidenții noștri din nord.

Recomandări

INTRĂM ÎN SCHENGEN?!
VIITORUL MOLDOVEI
MAI FERICIȚI DECÂT CREDEM
SOARE CU DINȚI
ALĂTURI DE UCRAINA
ISRAELUL E DE NEOPRIT

Vom atinge toate obiectivele de război pe care ni le-am propus. Și vom schimba realitatea securității din regiunea noastră pentru generații.

Împreună vom lupta și cu ajutorul lui Dumnezeu – împreună vom învinge”, a spus Netanyahu.

Reacții

Tot astăzi, Benjamin Netanyahu a vorbit cu Donald Trump, premierul britanic Starmer și președintele Camerei Reprezentanților SUA, Mike Johnson. Cei trei și-au exprimat șocul față de tentativa de asasinat asupra premierului israelian.

Israelul pregătește atacul asupra Iranului

După uciderea lui Yahya Sinwar, liderul Hamas, Statele Unite i-au cerut lui Netanyahu să profite de victorie și să încheie războiul din Gaza, pentru a-i elibera pe cei 101 ostatici încă rămași în Gaza.

Israelul a avertizat că va răspunde puternic Iranului după atacul cu rachete balistice de pe 1 octombrie. Atacul Israelului va avea loc înainte de alegerile din SUA de pe 5 noiembrie, a spus Netanyahu.

Citește și