Benjamin Netanyahu: „Războiul se va termina imediat dacă Hamas depune armele și eliberează ostaticii”

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a declarat într-un interviu pentru o televiziune franceză, difuzat joi seara, că Israelul ar fi bucuros dacă o forță internațională ar administra după război Fâșia Gaza, dar până se va întâmpla acest lucru, Armata Israelului va rămâne în Gaza pentru a asigura securitatea și pentru a împiedica renașterea Hamas. Netanyahu a mai precizat că războiul s-ar termina imediat dacă teroriștii ar depune armele și ar elibera ostaticii.

Netanyahu se confruntă cu o mare presiune, atât internă, cât și internațională, însă a fost foarte clar că nu va renunța la obiectivele acestui război, și anume, eliminarea totală a Hamas și eliberarea ostaticilor. Premierul Israelului a precizat că armata sa va rămâne în Gaza. În acest moment, nu este nicio forță internațională care să administreze Fâșia Gaza, așa cum a cerut Netanyahu.

Într-un interviu acordat canalului francez LCI, premierul Benjamin Netanyahu a respins ca „calomnie antisemită” acuzațiile potrivit cărora Israelul ar fi țintit în mod deliberat și ar fi înfometat civilii din Gaza.

Netanyahu, care a vorbit adesea cu presa străină în timpul războiului, dar a evitat în mare parte interviurile cu instituții israeliene, a declarat că raportul dintre militanți și civili uciși până acum în ofensiva israeliană a fost „cea mai mică rată pe care am văzut-o într-un război urban”. Sute de manifestanți s-au adunat joi târziu în fața birourilor postului privat de televiziune TF1, compania-mamă a LCI, în suburbiile vestice ale Parisului, pentru a protesta împotriva emisiunii.

Purtând eșarfe keffiyeh albe și negre și fluturând steaguri palestiniene, protestatarii au scandat: „Gaza, Parisul este cu tine”.

Citește și

Exit mobile version