• După întâlnirea sa cu Trump, Netanyahu a declarat că Israelul va trimite negociatori „probabil la începutul săptămânii” la discuțiile de la Roma.
  • El a spus că a existat „o oarecare mișcare” în ceea ce privește eforturile de încetare a focului „datorită presiunii militare pe care am exercitat-o”.
  • Ministerul Sănătății condus de Hamas afirmă că peste 39.000 de persoane au fost ucise în răspunsul militar al Israelului în Gaza.

Benjamin Netanyahu a declarat că va trimite o delegație la Roma pentru discuții menite să pună capăt războiului Israelului cu Hamas, dar a luat în vizor comentariile lui Kamala Harris, care a afirmat că „nu va tăcea” cu privire la „tragedia” din Gaza, anunță BBC.

Comentariile premierului israelian au fost făcute vineri, în timpul unei vizite la proprietatea Mar-a-Lago a lui Donald Trump din Florida, la o zi după ce a discutat despre eforturile de încetare a focului cu președintele american Joe Biden și cu dna Harris, vicepreședinte, la Washington.

Administrația Biden a declarat că Israelul și SUA reduc „decalajele” cu privire la această chestiune. Cu toate acestea, dna Harris, prezumtiva candidată democrată la președinție, a declarat că „nu va tăcea” cu privire la „tragedia” și „suferința” civililor din Gaza, făcând apel la toate părțile să ajungă la un acord.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
GEN Z SUFERĂ DE DOOMSCROLLING
„ÎN SLUJBA ȚĂRII”
TRANSFORMAREA ANULUI

„Este timpul ca acest război să se încheie și să se încheie într-un mod în care Israelul este în siguranță, toți ostaticii sunt eliberați, suferința palestinienilor din Gaza ia sfârșit, iar poporul palestinian își poate exercita dreptul la libertate, demnitate și autodeterminare”, a spus Harris.

După întâlnirea sa cu Trump, Netanyahu a declarat că Israelul va trimite negociatori „probabil la începutul săptămânii” la discuțiile de la Roma. El a spus că a existat „o oarecare mișcare” în ceea ce privește eforturile de încetare a focului „datorită presiunii militare pe care am exercitat-o”.

Cu toate acestea, el a spus că „cred că, în măsura în care Hamas înțelege că nu există nicio lumină între Israel și Statele Unite, va accelera acordul”, a spus el. „Și sper că aceste comentarii [ale lui Harris] nu vor schimba acest lucru”.

Hamas a invadat sudul Israelului la 7 octombrie anul trecut, ucigând peste 1..200 de persoane, majoritatea israelieni, și luând 251 de persoane ostatice. Mulți au rămas în Gaza. Ministerul Sănătății condus de Hamas afirmă că peste 39 000 de persoane au fost ucise în răspunsul militar al Israelului în Gaza.

Citește și