• Benjamin Netanyahu se află într-o vizită oficială în SUA.
  • În cadrul discursului în fața Congresului, Netanyahu a anunțat că plănuiește să creeze o Alianță pentru Orientul Mijlociu, numită „The Abraham Alliance”.
  • Netanyahu: „Israelul a fost și va rămâne pământul nostru. Vom lupta până distrugem Hamas”.

Benjamin Netanyahu vorbește în fața Congresului SUA:

„America și Israel trebuie să rămână împreună. Pentru că atunci când rămânem împreună, noi câștigăm, iar ei pierd. Pe 7 octombrie – era o sărbătoare evreiască – mii de israelieni celebrau la un festival în aer liber. Dintr-o dată, raiul s-a transformat în iad. A fost ca două 9/11 într-o singură zi. Hamas a ars copii de vii, a ucis părinți.

Îi mulțumesc lui Biden pentru acțiunile sale din 7 octombrie. Nu va fi niciodată uitat efortul său.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

M-am întâlnit cu mama lui Noah, cea care a fost răpită pe motocicletă. Mama ei suferea de cancer. Și mi-a zis că mai are o singură dorința, să își îmbrățișeze fiica încă o dată. Armata israeliană a adus-o înapoi pe Noah, și i-am îndeplinit ultima dorință mamei sale.

Alături de noi sunt familiile ostaticilor, israelieni și americani. Suferința acestor familii este de neegalat. Nu voi avea liniște până când nu-i aducem înapoi pe toți ostaticii.

Femeile și bărbații din armata IDF vin din toate părțile Israelului și au rezistat eroic. Never again is now este un jurământ.

Iranul finanțează protestele anti-Israel. Am un mesaj pentru acești protestatari: Când sprijiniți regimul terorist al Iranului care ucide femei pentru că nu au purtat corect un hijab, deveniti idioții utili ai Iranului

Israelul a fost și va fi mereu pământul nostru. Pământul evreilor, al lui Solomon, David, Avraam, Isaac. Antisemitismul e cel mai vechi tip de ură de pe pământ. Trebuie să condamnăm antisemitismul oriunde îl întâlnim și să-l executăm, fără excepție.

ICC a acuzat Israelul că a flămânzit Gaza. Israelul a furnizat jumătate de milion de tone de alimente. Palestinienii din Gaza care nu au acces la mâncare se confruntă cu această situație nu din cauza Israelului, ci pentru că Hamas fură alimentele. Hamas face tot ce poate să pună civilii în pericol. Își împușcă inclusiv proprii oameni”.

Pentru Israel, fiecare moarte civilă este o tragedie. Pentru Hamas, este o strategie.

Am vizitat Rafah. Am întrebat comandantul câți teroriști au murit, și mi-a dat un număr exact. L-am întrebat și câți civili au murit – practic niciunul, cu exceptia unui singur incident. Și știți de ce? Pentru că noi am scos oamenii din afara pericolului, ceva ce am fost acuzați că nu facem.

Când Israelul se luptă cu Hamas, ne luptăm cu Iranul. Când ne luptăm cu Hezbollah, cu Houthi, ne luptam cu Iranul. Regimul Iranului se luptă cu SUA de când a venit la putere. America este gardianul civilizației occidentale și cea mai mare putere din lume, și stă în calea Iranului. De aceea, Iranul vede SUA ca pe cel mai mare dușman.

Inamicii noștri sunt și ai voștri, lupta noastră și a voastră, victoria noastră va fi și victoria voastră. Ne protejăm pe noi și automat și pe voi.

Victoria e aproape. Victoria Israelului va fi o lovitură pentru terorismul Iranului. Israelul va face tot ce e nevoie ca să securizeze granița din Nord și să restaureze pacea, să aducă oamenii în siguranță înapoi. Cei care atacă Israelul vor plăti un preț foarte, foarte mare. Pe măsură ce ne apărăm pe toate fronturile, știm un lucru sigur: America ne sprijină.

America e prietenul nostru de decenii. Am dezvoltat cele mai sofisticate arme din lume, care ne protejează și pe noi, și pe SUA. Apreciez din plin sprijinul Americii, inclusiv din acest război. Noi am ajutat SUA cu informații critice.

Acum, facem apel către SUA: Dați-ne arme mai repede, și vom termina treaba mai repede. Războiul din Gaza s-ar putea încheia mâine, dacă Hamas se predă și returnează ostaticii. Dar dacă nu, Israelul se va lupta până va distruge Hamas și conducătorii și vom aduce toți ostaticii acasă.

Asta înseamnă victorie totală și nu vom accepta nimic mai puțin.

Cum va arăta ziua după ce vom învinge Hamas? O nouă Gaza se va putea naște. O Gaza demilitarizată, deradicalizată. Gaza trebuie să aibă o autoritate civilă, condusă de palestinieni, pașnică. O noua generație de palestinieni trebuie să învețe să nu mai urască Israelul, ci să învețe să trăiască cu noi.

Dupa victoria noastră, cu ajutorul partenerilor regionali, demilitarizarea și deradicalizarea în Gaza va asigura securitatea regiunii, asta văd eu pentru viitorul Gaza.

Iar pentru Orientul Mijlociu, după modelul Americii după al Doilea Razb Mondial, când a creat o Alianță pentru a anihila amenințările Uniunii Sovietice, vom proceda și noi. Israelul vrea sa formeze o alianță între țările arabe – THE ABRAHAM ALLIANCE.

Îi mulțumim și fostului președinte Donald Trump pentru tot ce a făcut pentru Israel. Israelul se bucură că Trump a supravietuit atentatului. Nu e loc de violență în democrație.

Dragi prieteni, democrați și republicani, în ciuda acestor vremuri, sunt optimist pentru viitor. Sunt optimist pentru Israel. Sunt optimist pentru America, pentru americani. Sunt convins că, lucrând împreună, națiunile noastre vor anihila inamicii care ne vizează pe amandouă.

La bine și la rău, Israelul va rămâne prietenul vostru loial. Mulțumim America pentru ajutor, solidaritate, pentru ca ai rămas lângă Israel. God bless U.S.A, Israel, și cooperarea Israel – U.S.A”.

Citește și