• Criză politică în Israel după ce Benny Gantz părăsește Guvernul.
  • Antony Blinken călătorește în Egipt, Israel, Iordania și Qatar pentru acordul de pace.
  • Hamas nu răspunde la oferta de pace propusă de SUA și acceptată de Israel.

Membrul cabinetului de război israelian, Benny Gantz a demisionat din guvernul lui Benjamin Netanyahu, după un ultimatum în care cerea schimbarea strategiei de război în Gaza. „Netanyahu ne împiedică să progresăm către o victorie reală. De aceea părăsim astăzi guvernul de urgență cu inima grea, dar cu inima întreagă”, a declarat Gantz. Pentru a obține un acord de pace, la care Hamas nu răspunde de mai bine de 10 zile, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, ajunge astăzi în Egipt, în a opta vizită în regiune de la începutul războiului.

Gantz, considerat principalul adversar politic al lui Netanyahu, a spus că demisionează la opt luni după atacurile Hamas din 7 octombrie, deoarece „situația din țară și din sala de decizii s-a schimbat”.

El l-a acuzat pe Netanyahu că pune considerentele sale politice personale înaintea unei strategii post-război pentru Fâșia Gaza, susținând că „deciziile strategice fatale sunt întâmpinate cu ezitare și amânare din cauza considerentelor politice” și l-a îndemnat pe prim-ministru să organizeze alegeri anticipate în lunile următoare.

Recomandări

ZELENSKI PRIMEȘTE GARANȚII DE SECURITATE
SE DEȘERTIFICĂ ROMÂNIA?
ÎN CE INVESTEȘTI? TRAVEL DE LUX
3 DE LA USR VOR LA PALATUL COTROCENI
LIKE=TRĂDARE? GEN Z CREDE CĂ DA
UNDE TRĂIEȘTI CEL MAI BINE?

Citește și