• Sanders îl acuză pe Trump de subminarea democrației americane și a statului de drept.
  • Sanders evidențiază insurecția din 6 ianuarie ca dovadă a tendințelor autoritare ale lui Trump.
  • Kamala Harris crede că Trump este fascist.
  • Fostul șef de cabinet, John Kelly, a declarat că Trump se încadrează în definiția unui fascist.
  • Senatorul consideră că Trump încearcă să dezbine națiunea americană.

Senatorul Bernie Sanders a refuzat să îl numească pe fostul președinte Donald Trump „fascist”, dar s-a referit la el ca la un „autoritarist”, într-un interviu NBC News, conform The Hill.

Insurecția din 6 ianuarie a fost un exemplu pentru Sanders

Nu-mi place să folosesc aceste cuvinte, dar în mod clar el are o tendință puternică, puternică spre autoritarism și spre subminarea democrației americane”, a declarat Sanders la emisiunea „Meet the Press” de la NBC News, când a fost întrebat dacă îl crede pe Trump un fascist.

Uite, acesta este un tip care a provocat o insurecție în ianuarie – 6 ianuarie 2021 – pentru a împiedica, în premieră în istoria Americii, un transfer pașnic al puterii. Deci Donald Trump crede în democrație, crede în statul de drept?

Recomandări

GUTERRES, RESPINS ÎN UCRAINA
ISRAELUL ATACĂ IRANUL
TRUMP O CRITICĂ PE HARRIS
TRUMP, VIZAT DE HACKERI
SINGURĂTATEA CA BOALĂ
SE SCHIMBĂ ORA

Sanders a dat exemplu republicanii proeminenți care nu susțin candidatura fostului președinte la Casa Albă și a spus că este din cauză că Trump „este un autoritarist”.

„Există un motiv”, a spus Sanders, ”pentru care propriul său vicepreședinte timp de patru ani, Mike Pence, spune că nu îl susține pe Donald Trump. De ce Mitt Romney, candidatul republican din 2012, nu îl susține pe Donald Trump. Și nu este din cauza diferențelor de politică”.

„Este pentru că ei înțeleg că Trump este un autoritarist, nu crede în statul de drept și, din o sută de motive, nu este potrivit să fie președintele Statelor Unite”, a continuat Sanders.

Perspectiva Kamalei Harris și a altor oficiali

Vicepreședintele Kamala Harris a fost de acord, miercuri, în cadrul unei dezbateri la CNN, că ea crede că adversarul său politic este un fascist, dar a evitat să folosească direct cuvântul ca o etichetă pentru Trump, spunând în schimb: „Da, cred. Da, cred”, atunci când a fost întrebată.

Remarcile sale au urmat comentariile similare din partea fostului șef de cabinet al lui Trump de la Casa Albă, generalul în retragere John Kelly, care a declarat într-un nou interviu că Trump „se încadrează cu siguranță în definiția generală a unui fascist”.

Fostul președinte al Șefului Statului Major, generalul în retragere Mark Milley, l-a numit, de asemenea, pe Trump „un fascist total”, într-un nou raport.

În interviul cu Sanders de duminică, s-a insistat din nou asupra utilizării de către Harris a termenului fascist pentru a-l descrie pe fostul președinte, întrebându-l dacă el crede că a fost o greșeală din partea ei să facă acest lucru.

„Ei bine, uite, el este un aut – spuneți-i cum vreți. Acesta este un tip care nu crede în democrație, care încearcă să ne dezbine. Îl puteți descrie ca pe un fascist. Îl puteți descrie ca pe un autoritarist”, a spus Sanders.

Dar după părerea mea, și asupra a ceea ce mă concentrez, este ceea ce se întâmplă cu clasa muncitoare din această țară”.

Citește și