• Peste 65% din angajaţi spun că e greu de găsit un nou loc de muncă în această perioadă
  • Best Jobs a introdus în premieră CV-ul în format video
  • Candidații spun că un CV video poate fi un plus când își caută un job

E greu de schimbat job-ul în această perioadă – asta spun 65% dintre angajații de la noi. În era Work From Home, e important ca fiecare candidat să reușească să se diferențieze pe piața muncii.

Pentru a ușura procesul de angajare, Best Jobs a introdus în premiera CV-ul în format video. Candidații pot vorbi liber despre experiența lor.

Ana Visian, marketing manager Best Jobs: „Ar trebui să fie scurt, noi l-am definit la 60 de secunde. Să ai un outfit potrivit, ca şi când până la urmă ai merge la interviu şi te reprezintă modul în care te îmbraci. Dacă nu ai foarte multă experienţă, poţi să povesteşti despre educaţia ta. Să îţi ţii video prezentarea în limba respectivă. E un plus şi o diferenţiere chiar foarte mare”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Criza Covid-19 a schimbat abilitățile pe care un angajator le caută în CV. E important ca fiecare să arate că se poate mobiliza să lucreze de acasă, că este productiv și flexibil. Un studiu al Best Jobs spune că 33% dintre candidați au în plan să își îmbunătățească CV-ul în ziua următoare.

Alina Popescu, specialist în recrutare HR Mercer:Modul în care se uită acum la CV – foarte multe companii folosesc inteligenţa artificială, deci asta înseamnă că vor căuta cuvintele cheie în CV-uri pentru a identifica candidaţii potriviţi. Or să se uite pe cuvintele cheie însemnând din zona tehnică, dacă trebuie să ştii Java, se vor uita dacă apare Java în CV. Dacă nu apare Java, nu or să te selecteze.”

În Octombrie, companiile au înregistrat cu 73% mai multe aplicări la joburi, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, spun datele Best Jobs. În topul căutărilor de job-uri sunt pozițiile din domenii precum contabilitate, transporturi și resurse umane, cu aproximativ 70.000 de căutări în total.