• SUA și Franța au avertizat Israelul să nu atace gruparea Hezbollah din Liban.
  • Iranul ar putea interveni și declanșa un război regional, dacă Israelul atacă Libanul.
  • Hamas nu a răspus încă la oferta de pace a Israelului.

Administrația Biden a avertizat Israelul în ultimele săptămâni să nu intervină terestru în Liban, împotriva grupării Hezbollah, deoarece ar putea declanșa o reacție din partea Iranului iar conflictul actual s-ar transforma într-un război regional, a declarat un oficial american pentru Axios. Între timp, generalul maior Ori Gordin, comandantul comandamentului de nord al Israelului a declarat că armata este gata pentru un război cu Libanul.

În timp ce se așteaptă răspunsul Hamas la propunerea de acord de încetare a focului acceptată deja de Israel, un alt conflict este pe cale să izbucnească, la nord, între Israel și gruparea Hezbollah din Liban.

Cum poate fi evitată escaladarea războiului?

Aseară, o rachetă a căzut pe un mall dintr-o localitate din nordul Israelului. Atacurile Hezbollah s-au intensificat în această săptămână după ce Ministrul iranian a fost în Liban. În acest moment, Israelul are 12 brigăzi. Weekend-ul trecut a făcut un exercițiu de protecție civilă în cazul unui război în nord. Comandantul a spus că armata este pregătită. SUA și Franța fac presiuni pentru ca Israelul să nu atace terestru.

Recomandări

BIDEN: „TU EȘTI FRAIERUL”
PORTRETELE LUI HARRY ȘI MEGHAN PRIMESC CRITICI
E.COLI FACE TOT MAI MULTE VICTIME
DIPLO SE CONFRUNTĂ CU ACUZAȚII
PUTIN TRIMITE LA RĂZBOI 10.000 MIGRANȚI
URSULA LUPTĂ PENTRU ȘEFIA C.E.

Citește și