Biden a avertizat Israelul să nu atace Libanul. Poate fi evitată escaladarea războiului?

Administrația Biden a avertizat Israelul în ultimele săptămâni să nu intervină terestru în Liban, împotriva grupării Hezbollah, deoarece ar putea declanșa o reacție din partea Iranului iar conflictul actual s-ar transforma într-un război regional, a declarat un oficial american pentru Axios. Între timp, generalul maior Ori Gordin, comandantul comandamentului de nord al Israelului a declarat că armata este gata pentru un război cu Libanul.

În timp ce se așteaptă răspunsul Hamas la propunerea de acord de încetare a focului acceptată deja de Israel, un alt conflict este pe cale să izbucnească, la nord, între Israel și gruparea Hezbollah din Liban.

Cum poate fi evitată escaladarea războiului?

Aseară, o rachetă a căzut pe un mall dintr-o localitate din nordul Israelului. Atacurile Hezbollah s-au intensificat în această săptămână după ce Ministrul iranian a fost în Liban. În acest moment, Israelul are 12 brigăzi. Weekend-ul trecut a făcut un exercițiu de protecție civilă în cazul unui război în nord. Comandantul a spus că armata este pregătită. SUA și Franța fac presiuni pentru ca Israelul să nu atace terestru.

Exit mobile version