• Două baterii Patriot vor ajunge din Germania și România.
  • Altul va fi trimis în comun de Țările de Jos și alți parteneri.
  • Italia va transfera sistemul SAMP-T.
  • De asemenea, în lunile următoare, SUA și partenerii intenționează să ofere Ucrainei „zeci de sisteme de apărare aeriană”, inclusiv NASAMS, HAWK, IRIS-T și Gepard.
  • Statele Unite și aliații săi vor aloca mai mult de 1 miliard de dolari pentru a consolida sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei.

Statele Unite și aliații vor furniza Ucrainei zeci de sisteme tactice de apărare aeriană și alte 5 sisteme strategice de apărare aeriană în următoarele luni, a spus Biden la Ceremonia Aniversară NATO.

Statele Unite și aliații săi vor aloca mai mult de 1 miliard de dolari pentru a consolida sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei, au declarat Washington și partenerii săi într-o declarație comună. De asemenea, se remarcă faptul că NATO, împreună cu Kiev, dezvoltă o arhitectură integrată de apărare aeriană și de apărare antirachetă compatibilă cu Alianța.

„NATO este cea mai bună și eficientă Alianță din istoria lumii. Vom restaura Europa. NATO e mai puternică decât niciodată, avem 32 de națiuni puternice. Finlanda și Suedia au fost cei mai apropiați aliați ai noștri, iar acum sunt membre NATO. Vom apăra fiecare centimetru al NATO, aerian, terestru, cyber, spațial. Acest moment în istorie solicită puterea noastră colectivă. Teroriștii continuă să provoace haos și suferință.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

În Europa, războiul lui Putin continuă, nu vrea nimic mai puțin decât subjugarea totală a Ucrainei. Și să șteargă Ucraina de pe fața Pământului. Ucraina poate și îl va opri pe Putin. Am creat o coaliție globalaă care să sprijine Ucraina. SUA au semnat acorduri bilaterale cu Ucraina, și se vor alătura și alte state. Azi, Ucraina încă e o țară liberă. Rusia nu va câștiga. Ucraina va câștiga. E un moment pivotal pentru Europa, pentru lume”, a spus Președintele Biden la Ceremonia Aniversară a 75 de ani de NATO.

După discurs, Biden l-a decorat pe Secretarul General Jens Stoltenberg, pentru serviciul onorabil în cei 10 ani la NATO.

Citește și