• Trump a fost împușcat la un miting din Butler, Pennsylvania.
  • Mitingul avea loc cu doar câteva zile înainte de Convenția Națională Republicană, unde Trump urma să-și anunțe candidatul la funcția de Vicepreședinte.
  • Atacatorul a fost ucis de Serviciile Secrete ale SUA.
  • Un participant la miting ar fi murit.
  • Atacatorul, în vârstă de 20 de ani, era înregistrat ca republican care a făcut o donație de 15 dolari unei grupări aliniate democraților.

Președintele SUA, Joe Biden, face declarații după tentativa de asasinat asupra lui Trump la mitingul din Pennsylvania.

„Am vorbit cu Trump, mă bucur că e bine. Mi-am exprimat condoleanțele pentru victimele atacului.
O tentativă de asasinare e împotriva a tot ce suntem ca națiune, e împotriva Americii. Nimic nu e mai important decât unitatea. Știm cine e atacatorul, dar încă nu știm motivul său. Vă rugăm să nu trageți voi concluzii cu privire la motiv, lăsați FBI să-și facă treaba”.

Biden cere o anchetă FBI amănunțită și rapidă și cere conducerii Serviciului Secret să refacă toate măsurile de protecție.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Va avea loc o nouă conferință din Biroul Oval, în noaptea aceasta.

Trump a fost împușcat în partea superioară a urechii drepte la un miting din Butler, Pennsylvania. Mitingul avea loc cu doar câteva zile înainte de Convenția Națională Republicană, unde Trump urma să-și anunțe candidatul la funcția de Vicepreședinte.

Atacatorul a fost ucis de Serviciile Secrete ale SUA. FBI l-a identificat ca fiind „Thomas Matthew Crooks”, un tânăr de doar 20 de ani din Bethel Park, Pennsylvania.

Citește și