Biden i-a adus un omagiu reginei Elisabeta înainte de înmormântarea de luni

Președintele american Joe Biden i-a adus un omagiu reginei Elisabeta în ajunul funeraliilor sale de stat de duminică, lăudându-i demnitatea și devotamentul pentru serviciu, după ce a apărut la ceremonia de înmormântare a acesteia la Westminster.

Biden se numără printre zecile de demnitari și membri ai familiei regale din Europa, Asia, Africa și America care vor participa la funeraliile de luni. Sute de mii de oameni au coborât la Londra pentru a-i aduce un omagiu celui mai longeviv monarh al Marii Britanii, care a murit pe 8 septembrie la vârsta de 96 de ani.
Ea era aceeași în persoană… ca și imaginea ei: decentă, onorabilă și axată pe serviciu, a declarat Biden după ce a semnat o carte de condoleanțe. Inimile noastre sunt alături de familia regală.

Biden a apărut mai devreme pe un balcon cu vedere la sicriul reginei în vasta sală istorică Westminster Hall, făcând un semn al crucii și punându-și pentru scurt timp mâna pe inimă în semn de reverență.

Trupul Elisabetei zace în stare neînsuflețită încă de miercuri, iar oameni din toate categoriile sociale și din întreaga țară și de peste hotare au stat la coadă ore întregi pentru a trece pe lângă sicriul ei într-un flux constant și emoționant.

Președintele american s-a alăturat regelui Charles și altor lideri din întreaga lume pentru o recepție duminică seara, înainte de marea înmormântare de stat. Biden a fost unul dintre cei 14 președinți americani aflați în funcție în timpul celor 70 de ani de domnie ai reginei, dintre care Elisabeta i-a întâlnit pe toți, cu excepția lui Lyndon Johnson, începând cu Harry Truman în 1951, când era încă prințesă.

El se va alătura președinților, prim-miniștrilor, regilor, reginelor și sultanilor reprezentând aproape 200 de țări și teritorii la funeralii. Președintele francez Emmanuel Macron a fost văzut plimbându-se pe lângă râul Tamisa mai devreme duminică, amestecându-se cu cei adunați pe străzile din jurul parlamentului.

Exit mobile version