• Președintele american Joe Biden i-a promis ajutor militar premierului Netanyahu.
  • Israelul are forțele armate în stare de alertă ridicată.
  • Israelul a distrus noaptea trecută rachetele lansate de Hezbollah din Liban.
  • Israelul și SUA formează o coaliție internațională pentru a doborî rachetele iraniene.

Președintele american Joe Biden a discutat cu premierul Benjamin Netanyahu despre angajamentul Statelor Unite de a apăra securitatea Israelului împotriva tuturor amenințărilor din partea Iranului. Armata americană va disloca forțe suplimentare în Orientul Mijlociu pentru a doborî rachetele și dronele lansate de Iran și milițiile loiale din Liban, Yemen, Siria și Irak. Între timp, armata Israelului este în stare de alertă ridicată și a distrus noaptea trecută toate rachetele lansate de gruparea Hezbollah din Liban.

În cursul unei convorbiri telefonice între cei doi lideri, la care a participat şi vicepreşedinta Kamala Harris, preşedintele Biden a „insistat de asemenea asupra importanţei eforturilor în curs în vederea unei dezescaladări a tensiunilor în regiune”, potrivit unui comunicat difuzat de Casa Albă.

„Preşedintele şi-a reafirmat angajamentul pentru securitatea Israelului împotriva tuturor ameninţărilor din partea Iranului, inclusiv din partea grupărilor teroriste care acţionează prin împuternicire, cum sunt Hamas, Hezbollah şi Houthi”, a subliniat preşedinţia americană.

Recomandări

„TRUMP E UN BUFON IDIOT”
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
TRUMP: O URĂSC PE TAYLOR SWIFT!
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
LA CE-I SERVEȘTE ȘCOALA?
S.O.S SECRET SERVICE

Televiziunea israeliană a raportat că Israelul lucrează pentru a finaliza coordonarea unei coaliţii internaţionale pentru a contracara un potenţial răspuns al Iranului şi Hezbollah la uciderea lui Ismail Haniyeh şi Fuad Shukr. O astfel de coaliţie a funcţionat când Iranul a tras sute de drone şi rachete asupra Israelului în noaptea de 13 spre 14 aprilie.

Secretarul britanic al Apărării John Healey a sosit vineri în Israel după o vizită în capitala Libanului, în încercarea de a preveni o escaladare a ostilităţilor după uciderea de către Israel a unui lider Hezbollah la Beirut la începutul acestei săptămâni.

Citește și