• Prestația slabă a lui Biden la dezbatere a alimentat îngrijorări în rândul democraților cu privire la faptul dacă este candidatul potrivit. 
  • Un sondaj realizat după dezbatere de institutul liberal Data for Progress a arătat că 62% dintre alegătorii care au urmărit sau au citit despre dezbatere au considerat că Trump a câștigat.
  • Fostul Președinte al Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a declarat că prestația lui Biden „nu a fost grozavă”, în timp ce fostul său director de comunicare a spus că a fost „foarte dezamăgitoare”.

Președintele american Joe Biden i-a asigurat pe donatorii democrați că încă mai poate câștiga alegerile prezidențiale împotriva lui Donald Trump, după ce o prestație slabă la dezbatere a alimentat îngrijorarea cu privire la candidatura sa, conform BBC.

Președintele, în vârstă de 81 de ani, a participat sâmbătă la o serie de evenimente de strângere de fonduri în New York și New Jersey și și-a apărat prestația în cadrul dezbaterii prezidențiale de la CNN.

Vorbind la unul dintre evenimente, Biden a recunoscut că „nu am avut o noapte grozavă, dar nici Trump. Vă promit că vom câștiga aceste alegeri”, a spus el. Președintele a declarat ulterior că înțelege îngrijorarea legată de prestația sa în cadrul dezbaterii de joi, dar a promis că va lupta mai mult.

Recomandări

AZI ARE LOC A DOUA PROBĂ LA BAC
BERYL AJUNGE LA CATEGORIA 5
AI FUNCȚII A.I. PE VISION PRO
TE-AI ARS?
POFTIM CULTURĂ!
INSIDE OUT 2 BATE RECORDUL

Guvernatorul democrat din New Jersey, Phil Murphy, a participat la strângerea de fonduri alături de Biden și de prima doamnă – și i-a spus lui Biden că „suntem cu toții alături de dumneavoastră”.

Prestația lui Biden pe scena dezbaterii împotriva fostului Președinte Donald Trump a fost marcată de răspunsuri greu de urmărit și tremurânde – ceea ce a ridicat noi semne de întrebare în rândul unor democrați cu privire la faptul dacă este candidatul potrivit pentru aceste alegeri.

Vorbind cu Katty Kay de la BBC, fostul Președinte democrat al Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a declarat că prestația lui Biden la dezbatere „nu a fost grozavă”, în timp ce fostul său director de comunicare, Kate Bedingfield, a spus că a fost „foarte dezamăgitoare”.

Campania lui Biden a recunoscut că dezbaterea nu a decurs așa cum au sperat, dar a declarat că acesta nu se va da la o parte pentru un alt candidat. Președinta de campanie Jennifer O’Malley Dillon a declarat că sondajele interne post-dezbatere au arătat că „opiniile alegătorilor nu s-au schimbat”. „Nu va fi prima dată când relatările mediatice exagerate au determinat scăderi temporare în sondaje”, a spus ea.

Fostul Președinte Barack Obama, un prieten apropiat al lui Biden, a declarat pe rețelele de socializare că „nopțile cu dezbateri proaste se întâmplă”. „Aceste alegeri sunt încă o alegere între cineva care a luptat pentru oamenii obișnuiți întreaga sa viață și cineva căruia îi pasă doar de el însuși”, a scris Obama.

La doar câteva ore după dezbatere, Trump le-a spus susținătorilor săi că a considerat dezbaterea o „mare victorie” pentru campania sa și a afirmat că Biden a fost „extrem de incompetent”.

Alegătorii din Statele Unite și-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la votul pentru oricare dintre candidați, în urma dezbaterii de joi.

Un sondaj realizat după dezbatere de institutul de sondare liberal Data for Progress a arătat că 62% dintre alegătorii care au urmărit sau au citit despre dezbatere au considerat că Trump a câștigat. Doar 30% dintre cei intervievați au afirmat că Biden a câștigat dezbaterea.

Până la efectuarea altor sondaje, strângerea de fonduri ar putea fi un alt indiciu al entuziasmului continuu pentru candidatura lui Biden.

Într-un memoriu, Președinta Jennifer O’Malley Dillon a declarat că s-au strâns peste 27 de milioane de dolari (21,3 milioane de lire sterline) de la dezbaterea de joi până vineri seara.