Biden le trimite o scrisoare democraților din Congres: „Sunt ferm hotărât să rămân în această cursă și să îl înving pe Donald Trump”

Președintele Biden a insistat că este ferm hotărât” să rămână în cursa prezidențială din 2024 într-o scrisoare lungă adresată luni democraților din Congres – care nu a făcut nicio mențiune despre prestația sa dezastruoasă la dezbateri sau despre îngrijorările legate de vârsta și sănătatea sa cognitivă, scrie New York Times.

Scrisoarea, care, în schimb, se concentrează în mare măsură pe criticarea fostului președinte Donald Trump, vine după ce alți patru democrați de rang înalt din Camera Reprezentanților i-au cerut comandantului-șef în vârstă de 81 de ani să pună capăt candidaturii sale la realegere, în urma unei convorbiri private cu liderul minorității, Hakeem Jeffries, duminică.

Acum că v-ați întors din vacanța de 4 iulie, vreau să știți că, în ciuda tuturor speculațiilor din presă și din alte părți, sunt ferm hotărât să rămân în această cursă, să duc această cursă până la capăt și să îl înving pe Donald Trump”, a scris Biden în scrisoarea sa, adresată colegilor democrați”.

În ultimele aproximativ 10 zile, am purtat discuții ample cu conducerea partidului, cu oficialii aleși, cu membrii de rând și, cel mai important, cu alegătorii democrați. Am auzit preocupările oamenilor – temerile și îngrijorările lor de bună credință cu privire la miza acestor alegeri. Nu sunt orb în fața lor”.

Biden a susținut că alegătorii l-au ales drept candidatul democrat, iar renunțarea acum ar însemna că acest proces nu a contat”.

Mă simt profund obligat față de credința și încrederea pe care alegătorii Partidului Democrat mi le-au acordat pentru a candida în acest an. A fost decizia lor. Nu presa, nu experții, nu marii donatori, nu orice grup selectat de persoane, indiferent cât de bine intenționate ar fi. Alegătorii – și numai ei – decid candidatul Partidului Democrat. Cum putem susține democrația în națiunea noastră dacă o ignorăm în propriul nostru partid? Eu nu pot face asta. Nu voi face asta”.

Exit mobile version