Biden, mesaj dur către Donald Trump, pe fondul afirmațiilor false ale fostului președinte despre uragan: „Fă ceva cu viaţa ta”

Președintele Biden a declarat joi că fostul președinte Trump „ar trebui să-și ia o viață”, pe fondul afirmațiilor false ale lui Trump și ale aliaților săi cu privire la răspunsul federal la uraganele recente. „Ia-ți o viață, omule, ajută-i pe acești oameni”, a spus Biden în remarcile privind uraganul Milton de la Casa Albă, scrie The Hill.

Biden a fost întrebat dacă a vorbit cu Trump despre răspândirea dezinformării și a răspuns: „Glumești?” Președintele a spus că „publicul îl va trage la răspundere pe [Trump]”, adăugând că și presa va face acest lucru, deoarece „voi știți adevărul”.

Și, când a fost întrebat dacă intenționează să vorbească direct cu Trump, el a răspuns un „nu” categoric.

Biden s-a referit în special la o afirmație a lui Trump conform căreia cei afectați de furtună primesc doar 750 de dolari sub formă de asistență guvernamentală.

„Cei 750 de dolari despre care vorbesc, domnul Trump și toți ceilalți oameni știu că este o minciună să sugereze că asta este tot ce vor primi. Este bizar. Este bizar”, a spus președintele. „Trebuie să opriți asta. Vreau să spun că sunt atât de al naibii de ne-americani cu modul în care vorbesc despre aceste lucruri.”

Biden le-a cerut lui Trump și aliaților săi, inclusiv Rep. Marjorie Taylor Greene, să nu mai răspândească dezinformări în urma uraganelor Helene și acum Milton. De asemenea, el a ținut miercuri două discursuri de la Casa Albă pentru a încerca să combată dezinformarea.

Exit mobile version