• Joe Biden se întâlnește astăzi cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.
  • Vizita lui Netanyahu în SUA a determinat proteste de amploare la Capitoliu.
  • Netanyahu a vorbit în Congresul SUA despre demilitarizarea și de-radicalizarea Fâșiei Gaza.
  • Netanyahu: „Israelul este și va rămâne pământul nostru. Vom distruge Hamas”.

UPDATE – Biden se întâlnește cu Netanayhu

ȘTIREA INIȚIALĂ

Președintele Joe Biden se va întâlni astăzi la ora 20:00, ora României, cu Premierul israelian Benjamin Netanyahu, pe care va încerca să-l convingă să accepte acordul de încetare a focului, potrivit surselor CNN.

Oficialii americani cred că un acord este aproape de finalizare.

„Suntem mai aproape decât am fost vreodată”, a spus un oficial de rang înalt al Administrației Biden. „Rămâne la latitudinea israelienilor să-l accepte”.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Întâlnirea în persoană a lui Biden cu Netanyahu vine după ce premierul israelian a ținut un discurs miercuri în Congres, discurs care a stârnit proteste pro-Hamas în Washington D.C. Casa Albă a condamnat protestele.

Întâlnirea marchează prima întâlnire a lui Biden cu un lider după anunțul retragerii din cursa prezidențială și vine într-un punct delicat al relației de decenii dintre SUA și Israel.

Rezoluția de a pune capăt războiului Israel-Hamas, care a început în octombrie, se reflectă acum asupra moștenirii prezidențiale a lui Biden.

În ultimele luni, Biden și înalții săi oficiali de securitate națională s-au implicat îndeaproape în încercarea de a ajunge la un acord de încetare a focului.

Biden ar putea exercita presiuni ferme asupra lui Netanyahu pentru a finaliza acordul de încetare a focului, într-o întâlnire comună cu premierul și familiile ostaticilor americani din Gaza.

Citește și