• Kamala Harris organizează primul miting comun cu Joe Biden de când acesta s-a retras din cursa prezidențială.
  • Biden a bătut din pumni și a salutat publicul, în timp ce Harris a intrat salutând.
  • Cei doi au luat cuvântul la Prince George’s County Community College din Maryland.

UPDATE – Biden și Harris se țin de mână și ies de pe scenă

Joe Biden și Kamala Harris s-au ținut de mână și au salutat mulțimea înainte de a părăsi scena împreună.

Publicul a scandat „Mulțumesc, Joe” după ce acesta a terminat discursul său.

UPDATE – Biden a afirmat că lupta împotriva marilor companii farmaceutice este esențială

Președintele Joe Biden a urcat la microfoane la evenimentul din Maryland privind efortul istoric al administrației sale de a permite Medicare să negocieze prețurile medicamentelor.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Biden a început prin a reflecta asupra faptului că a încercat să realizeze o legislație pe această temă încă de când era senator american în 1973.

„Aștept acest moment de foarte, foarte mult timp”, a spus președintele mulțimii.

Biden a afirmat că lupta împotriva marilor companii farmaceutice este esențială, deoarece americanii plătesc mai mult pentru medicamentele lor decât „orice altă națiune avansată din lume”.

UPDATE – Biden atacă „Proiectul 2025” al lui Trump

Publicul a huiduit când Joe Biden l-a atacat pe Donald Trump și „Proiectul 2025”. Documentul de 922 de pagini, Project 2025, prezintă propuneri ale lui Trump dacă va fi reales la Casa Albă.

„Lăsați-mă să vă spun care este proiectul nostru 2025: să-i batem măr”, a spus Biden.

UPDATE – Biden: Harris va fi un președinte extraordinar

Joe Biden a lăudat-o pe Kamala Harris. El a descris-o ca fiind un „partener incredibil”, adăugând: „ea va fi un președinte extraordinar”.

UPDATE

Președintele Joe Biden a avut parte de o primire călduroasă în timpul evenimentului de la un colegiu comunitar din Maryland.

„Aș putea vorbi toată după-amiaza despre persoana alături de care mă aflu pe această scenă”, a spus vicepreședintele Kamala Harris în aplauzele puternice ale mulțimii.

Acesta este primul eveniment comun al lui Biden și Harris de când președintele a anunțat luna trecută că nu va candida la realegere. Președintele și vicepreședintele au pășit împreună pe scenă.

„Există o mulțime de dragoste în această cameră pentru președintele nostru”, a spus ea.

Harris l-a lăudat pe Biden, spunând că „puțini lideri din națiunea noastră au făcut mai mult” cu privire la multe probleme, inclusiv asistența medicală și costurile medicamentelor pe bază de rețetă, care este o realizare pe care Biden a promovat-o de-a lungul acestui mandat.

„Mulțumesc Joe!”, a scandat mulțimea.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Kamala Harris și Joe Biden au ieșit în aplauze furtunoase la primul lor eveniment comun de când președintele american a renunțat la candidatura sa pentru realegere, scrie CNN.

„Vă iubesc”, a spus Harris publicului în timp ce începea să facă declarații.

Cei doi au luat cuvântul la Prince George’s County Community College din Maryland, iar Casa Albă a declarat că vor face remarci cu privire la „progresele pe care le fac pentru a reduce costurile pentru poporul american”.

Această declarație survine în contextul în care Biden, în vârstă de 81 de ani, a recunoscut că Nancy Pelosi „a făcut ceea ce trebuia să facă” pentru a-l elimina din cursa prezidențială în încercarea de a-l împiedica pe Donald Trump să câștige un al doilea mandat.

Citește și